Pages

14 Haziran 2010 Pazartesi

Celtics is "The Truth"





Sabaha karşı oynanan NBA Final serisi 5. maçı beklendiği gibi büyük bir çekişmeye sahne oldu.Boston'un "The Truth" lakaplı süper yıldızı Paul Pierce'ın 27 sayıyla yıldızlaştığı maçı Boston 92-86 kazanarak seride 3-2 öne geçti ve şampiyonluk yolunda önemli avantaja sahip oldu.

TD Garden'daki bu mücadele Boston'un şampiyonluğa tutunması için çok önemliydi.Çünkü serinin kalan maçları (7.maça eğer gerek kalırsa) Los Angeles'ta oynanacaktı. Maç öncesi koç Doc Rivers "Oyunumuzu ortaya koyup kazanacağız. Ne olursa olsun bu maçta gücümüzü yansıtmalıyız" demişti. Maça Celtics iyi başladı ve inanılmaz yüzdeli hücümlar sayesinde maçın genelini önde götürdü. Lakers'da ise Kobe dışındaki oyuncular tam bir hayal kırıklığı yarattı. LA deki maçlarda agresif görünen hatta Garnett'i sahadan sildi yorumları yapılan Gasol gerekli sertliği bu maçta gösteremedi ve maçı sadece 12 sayı ile tamamladı. Pierce'ı durdurması beklenen Artest de Truth karşısında deyim yerindeyse sahadan silindi.



Boston Celtics'de maçı çok isteyen sadece Pierce değildi. Kevin Garnett'in 18 sayı 10 ribaund, 5 top çalma ve 3 asistlik performansı "Artık yaşlandı eskisi gibi değil" yorumlarına nazire yapar cinstendi. Genç oyun kurucu Rondo ise 18 sayı 8 asistine rağmen 7 top kaybıyla beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Lakers'da ise Kobe Bryant 19 u 3. çeyrekte üst üste olmak toplam 38 sayı attı ama kendisine başka destekçi bulamayınca o da hüsrana uğradı. 3. çeyrekte attığı 19 sayıyı 8 de 8 gibi inanılmaz bir yüzdeyle atarken " E yuh be Kobe" dedirtti.



Sonuç olarak favorim Boston avantajı eline geçirdi. Kadro için artık yaşlandılar edebiyatlarına rağmen, her turda favori gösterilmeden (Cavs ve Magic serileri dahil) şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyorlar. Ben yazımı Celtics koçu Doc Rivers'ın bir sözüyle tamamlamak istiyorum."Bizi favori göstermeyenler, bu takıma inanmayanlar unutmasın ki bu takım bu ilk beşle (Rondo,Allen,Pierce,Garnett,Perkins) başladığı hiçbir seriyi kaybetmedi".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder