Pages

14 Haziran 2010 Pazartesi

Quaresma artık Kartal !

Beşiktaş teknik direktörlüğe Alman Bernd Schuster'i getirmesinin ardından 2. yabancı transferinin de gerçekleştirdi. Portekizli yıldız Ricardo Quaresma önümüzdeki 3 sezon boyunca Beşiktaş forması giyecek. Yetenekleri tartışma konusu dahi olmayacak bir oyuncuyu transfer eden Beşiktaş'ı yürekten kutlamak gerekiyor.Quaresma atacağı şık çalımlar, vereceği milimetrik paslar ve güzel golleriyle İnönü Stadı'nı coşturacağı kesin. En yakın zamanda ismine marşlar bile bestelenebilir.



Yukarıdakiler bu transferin iyi tarafları.Ama olumsuz yanları da ortaya çıkabilir. Beşiktaş Quaresma'nın bonservisine 7.3 milyon Avro ödedi. Tabata ve Topuz ile kıyaslanırsa ucuza kapatılmış bi transfer. Ancak asıl sorun yıllık alacağı 3 milyon 750 bin Avro. Her fırsatta maaş artışı isteyen aldıkları paranın azlığından yakınan Beşiktaş yabancılarının (Holosko, Tello, Bobo) bu aradaki farka isyan etmelerini tahmin etmek zor olmasa gerek. Ayrıca bu yetenekli yıldızın en büyük sorunu disiplin. Şu ana kadar Portekiz dışında büyük umutlarla gittiği hiç bir kulüpte dikiş tutturamayan (Barcelona,Inter,Chelsea) Quaresma bu bakımdan tam bir muamma. Bi de geçen sezon sadece 4 resmi maça çıktığını hatırlatmak lazım. Ama tabi şöyle bir şey var. Bu yetenekte bir oyuncuyu formunun zirvesinde Türkiye'ye getirmek zaten imkansız.Quaresma içinse böyle bir riske girmeye değer.



Eğer Quaresma bir şeyleri yeniden ispat etme derdine düşer, paramı nasıl olsa alıyorum diye yan gelip yatmaz yeteneğini tekrar gözler önüne sererse Beşiktaş yılın transferini yapmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder