Pages

20 Ekim 2010 Çarşamba

Bayan Basketbolda Heyecan Başlıyor...


Bayanlar basketbolda heyecan başlıyor. Geçtiğimiz yılın lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray Medical Park, 21 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00'da Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Bu sezon iki takımımız da mükemmel kadrolar kurdular. Türkiye Ligi'ndeki müthiş Galatasaray-Fenerbahçe kapışmasını ben EuroLeague'de de bekliyorum. Ve bu iki ekibimizi finalde görmemiz sürpriz olmayacak.


Galatasaray Medical Park takımın başına Ceyhun Yıldızoğlu'nu getirdi. Türkiye liglerinin en kariyerli antrenörü. İlk bomba transferi de WNBA'in Lauren Jackson ile birlikte en iyi 2 uzunundan birisi olan ve son WNBA All Star MVP'si Sylvia Fowles oldu. Geçen yıl EuroLeague şampiyonu olan Spartak Moskova'da oynayan Fowles ile Fenerbahçe'de ilgilenmiş ancak transferi Galatasaray gerçekleştirmişti. 2. bomba transferi ise 2 yıl önce Galatasaray'ı Euro Cup şampiyonu yapan şutör guard Seimone Augustus. Bu iki ismin dışında geçen yılın Türkiye ligi sayı kraliçesi Ceyhan Belediye'den Michelle Campbell ile anlaşan sarı kırmızılılar bu oyuncuyu Melisa Can ismiyle Türkiye vatandaşı statüsünde oynatacak. Galatasaray ayrıca Avrupa'nın önemli uzunlarından Litvanyalı son EuroCup şampiyonu Gintare Petronyte ve WNBA takımlarından Washington Mystics takımı için oynayan Monique Currie'i de transfer etti. Panküp Kayseri'den Nihan Anaz, İstanbul Üniversitesi'nden Doneeka Hodges, Botaşspor'dan Gülşah Gümüşay, Beşiktaş Cola Turka'dan Melek Bilge, Kocaeli Kağıtspor'dan Ceyda Kozluca gibi geçtiğimiz sezonu çok iyi istatistiklerle tamamlayan isimleri de renklerine bağlayan Galatasaray geçtiğimiz yıldan sadece Işıl Alben, Bahar Çağlar, Yasemen Saylar ve Tuğba Palazoğlu'nu takımda tuttu.




Gelelim Fenerbahçe'ye. WNBA in tartışmasız yaşayan en iyi oyuncusu, Phoenix Mercury forması giyen süperstar şutör guard Diane Taurasi'yi transfer eden Fenerbahçe gerçek anlamda bombayı patlatmış oldu. Fenerbahçe, 2010-11 sezonu için antrenörlük görevine Laszlo Ratbeger'i getirdi. Avrupa basketbolunda isimleri hatırı sayılır olan geçtiğimiz yılı iyi istatistiklerle geçiren Lotos Gdynia'dan Ivana Matovic, Mizo Pecs'ten Anna Vajda, Frisko Sika Brno'dan Hana Harakova Fener'in bir diğer yabancı transferleri. Geçtiğimiz sezonki şampiyonlukta ciddi anlamda pay sahibi olan Avustralya'lı Penny Taylor ve Birsel Vardarlı ile tekrar anlaşıldı. Zaten kadrosunda Esmeral ve Nevriye gibi tecrübeli 2 oyuncusu daha buluna sarı lacivertliler geçtiğimiz seneden daha da güçlü.



Yarın oynanacak bu müthiş mücadeleyi kim kazanırsa kazansın bu sene çok çekişmeli bir lig ve Avrupa Ligi izleyeceğimiz kesin. Umarım milli takımdan geç dönen 2 süper yıldız Diane Taurasi ve Sylvia Fowles yarınki maçta oynarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder