Pages

23 Ekim 2010 Cumartesi

Şimşekler Çakmaya Başladı : 1-2


Eskişehirspor, ligin süpriz takımı Kardemir Karabükspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek ligdeki üst üste 2. galibiyetini aldı. Kırmızı Şimşeklerin golleri kaptan Sezgin ve Batuhan'dan gelirken Emenike'nin golü Karabük'e yetmedi.

Şimşeklere bi haller oldu. Ligin ilk 7 haftasında galibiyet yüzü göremeyen takım Rıza Hoca'nın gidişi, Bülent Uygun'un gelişiyle şaha kalktı. Rıza Çalımbay ve Rijkaard olaylarını yan yana koyarsak hocaların kaderleriyle futbolcuların nasıl oynadıklarını görebiliyoruz. Çünkü Bülent Hoca kadroda aman aman değişiklikler yapmadı. Ancak oyuncuların mücadele güçleri birden bire 2 kat artınca galibiyet serisi de kaçınılmaz oldu.



Dünkü maça gelirsek maç çok heyecanlı başladı. Zeminin felaket ötesi oluşuna rağmen 2 ekip de oynamak istiyordu. Sezgin 3 defans oyuncusunu geçerek mükemmel bir gol attı. İlk yarı Karabük bildiğimiz Karabük değildi. Her top Emenike'ye atılıyor sadece ondan medet umuluyordu. Bülent hoca önce Sadıgov'u, o sarı kart görünce de Nadareviç'i adam adama Emenike üzerine yapıştırdı. Nadareviç de sarıyı görünce ikisini arka arkaya Emenike üzerine koydu ve siyahi oyuncunun etkisini kırdı. Sezgin'in yaptığı presle topu kapan Batuhan şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Biraz istikrar yakalasa şu milli takımın banko golcüsü olur. İkinci yarıda Es Es 11 kişi savunma yaptı. İleriyi hiç düşünmediler. Karabük golü de aslında erken buldu ama 45-60 arası yaptıkları yoğun tempolu pres onları çok yordu ve kale önüne set kuran Es Es savunmasını geçemediler. Kaleye şut atabilseler zaten İvesa o kalabalıkta topu göremezdi.

Sonuç olarak Eskişehirspor çok önemli bir 3 puan aldı. Abarttıkları savunma anlayışını da üzerlerindeki kazanamama baskısına bağlıyorum. Ama 2 hafta da gelen 6 puan Kırmızı Şimşekleri sezon başı hedefi olan ilk 5-6 konusunda da umutlandırdı. Zaten kadro kalitesi ve olağanüstü taraftarlarıyla hakettikleri yer orası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder