Pages

20 Eylül 2010 Pazartesi

Başka Eskişehirspor Yok !!!


Eskişehirspor iddaalı başladığı yeni sezonda ilk 5 hafta sonunda galibiyetsiz sadece 2 puan topladı ve haftayı 17. tamamladı.

Bu sezona Batuhan, Pele, Tello, Diego, Burhan gibi etkili transferlerle giren ve çekirdek kadrosunu koruyan Es Es ilk 5 haftada hayal kırıklığı yarattı. Bu transferlerde yetmedi transferin son gününde hücum oyuncusu Agim İbraimi ve defans Rashad Sadhikov'u renklerine bağladı. Ama bazen şanssızlık bazen de kötü oyun Es Es bir türlü istediği puanları alamadı. 3. haftadaki Galatasaray maçıyla birlikte de tribünlerin istenmeyen adamı Rıza Çalımbay ilan edildi.



Az önce Rıza Hoca'yı Kanal 26'da Şükrü Oytan'ın sorularını yanıtlarken izledim. Rıza Hoca'yı sevdiğim veya desteklediğim için değil ama bazı sözleri çok doğruydu ve dikkatimi çekti. Şimdi bazı satır başlarını burada paylaşayım:

Rıza Hoca sürekli bir şanssızlıktan yakınıyor. Tamam Konya maçında şanssızdı. Ama diğer maçlarda Eskişehir'in de maçları almaya hak edecek topu oynadığı söylenemez. Rıza Hoca takıma güvendiğini ve zamanla istenilen sonuçların alınacağını ve üst sıralara tırmanacaklarını söyledi. Kesinlikle istifa etmeyeceğini söyleyen Çalımbay taraftara da sitem etti. "Galatasaray maçı dakika 70 hemen Rıza İstifa diye bağırıyorlar. Yaa bi durun maç bitsin öyle bağırın" şeklinde sitem eden Çalımbay "bana kimse destek vermese de olur ama takımıma, oyuncularıma 90 dakika destek verin, onların sizlere ihtiyacı var" şeklinde konuştu.



Rıza Hoca her ne kadar yanlışlar yapsa da burada haklı. Eskişehirspor taraftarıyla, oyuncusuyla,hocasıyla, yönetimiyle bu kara günlerin üstesinden gelecek. Hep beraber. Eskişehir'de öyle bir seyirci var ki takımın arkasında olduğunda ölüyü diriltir. Ama takıma ve hocaya cephe aldığında da oyuncuların eli ayağı titrer. Bu sebepten Es Es taraftarının bu hafta yapması gereken şu. Rıza Hoca'ya, oyunculara kızmış olabiliriz. Ama gün cephe alma günü değil. Gün kenetlenme, destek olma günü. Rıza Hoca'ya olan tepkimizi bir kenara bırakmalıyız. Henüz 5 hafta geçti. Köprünün altından çookk sular akar. Antep, Buca ve Belediye maçlarından alınacak 9 puan takımı nerden nereye taşır. Antep maçı dönüm noktası, cumartesi günü geriye de düşsek, kötü de oynasak takıma, sahaya oyuncuların adım atmasından son düdüğe kadar destek vermek zorundayız. Bu takım ne Rıza'nın ne sahadaki oyuncuların ne de Halil Başkan'ın. Bu takım hepimizin.Unutmayalım ki "Başka Eskişehirspor Yok"...Kırmızı Şimşeklere sahip çıkalım...

4 yorum:

  1. eskişehir şüpesiz ki bu sezonun en büyük sürprizini yaptı gönül isterdiki bu başarı beşiktaşın arkasında ikincilik olaydı fakat alamadığı puanlarla başardı bu sürprizi.
    şüpesiz eskişehir bu sene tekrar toparlanıp liği ilk 10 sıra arasında bitirecektir fakat bu durum es-es de başarı olarak algılanacak mı belki de başta rıza hoca olmasaydı şimdiden teknik direktörün görevine son verildi rıza hoca son kredilerini kullanıyor takımda

    YanıtlaSil
  2. Bence de Rıza Hoca'nın son maçı olabilir Antep maçı. Alınamayacak bir 3 puan zaten öfkeli taraftarı çıldırtacak ve protestolarda sadece Rıza değil yönetim de nasibini alacak.

    Umarım bu hafta 3 puanla tanışıp artık hedef olan ilk 6 treni kaçmadan yakalamalıyız.

    YanıtlaSil
  3. püh be bu sene beşiktaş maçıda 16. haftaymış yazık olabilir desene

    YanıtlaSil
  4. Merak etme koçum bu hafta da kazanamazsak Rıza gider. Ondan sonra da Beşiktaş'a beleşten 3 puan verme dönemi biter.:)

    YanıtlaSil