Pages

18 Eylül 2010 Cumartesi

Helal Olsun Size Kızlar !!!


Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda podyuma çıkan Nurcan Taylan ve Sibel Özkan dün akşam bizlere gurur dolu bir gece yaşattılar.

Nurcan Taylan, 48 kiloda silkmede 121 kilo kaldırıp, DÜNYA REKORU kırarak altın madalyaya ulaştı. Nurcan Taylan, koparma ve silkmenin ardından toplamda kaldırdığı 214 kilo ile altın madalya kazanırken, şampiyonayı 3 altın madalya ile dünya şampiyonu olarak tamamladı. Koparmada dünya rekorunu son anda ağırlığı bırakarak kaçıran Nurcan silkmede ise rekoru bırakmadı. Bu sene formuyla göz dolduran atletimiz Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonluklarından sonra Dünya Şampiyonu da olarak kilosunun en iyisi olduğunu gösterdi.



Yine 48 kiloda mücadele eden bir diğer haltercimiz Sibel Özkan ise yarışmayı 2 gümüş 1 bronz ile tamamladı. Son kaldırışı sonrası morali iyice bozulan 2008 Pekin Olimpiyatı'nın gümüş madalyalı genç haltercimiz Londra 2012 de altın için mücadele edeceğini söyledi.



Podyumun en üst 2 basamağında görüp gururlandığımız haltercilerimiz umarım 2012 de de bu başarılarını tekrar ederler.

2 ay önce Avrupa şampiyonu olan atletizmcilerimize hala verilmeyen "BÜYÜK" başarı ödüllerini umalım ki haltercilerimiz bir an önce alırlar
. Çünkü bu sporcularımız amatör ve maalesef bu ödüller dışında pek bir gelir kaynakları yok. Her işi bir garip, ters yaptığımız ülkemizde zaten milyoner olan basketçilerimize ödüllerini fazlasıyla anında verirken, bu ödüllerle geçinen amatör dünya ve Avrupa şampiyonlarımızın "BÜYÜK" ödüllerini aylar sonra veriyoruz.

3 yorum:

  1. Helal olsun sizlere umarım çok daha fazla madalyayla döneriz unutmamamız lazım ki burada alacağımız her başarı olimpiyatlara fazla sporcuyla katılabilme hakkıyla bize geri dönecek.

    Bu arada basketçilere verilmek istenen eşitlikten yoksun ödül hafızamızdan hiç silineceğe benzemiyor

    YanıtlaSil
  2. halter şampiyonası antalyada yapılıyor. kendi ülkemizde böyle bir rekora tanıklık etmek gerçekten onur verici...
    erkekleri de merakla bekliyorum !

    YanıtlaSil
  3. Halter şampiyonası Antalya'da yapılıyor ama biz reklamını yapamıyoruz.. Ben açıkçası dün TV de şampiyona başlayınca haberim oldu böyle bir şampiyonadan ve ülkemizde yapıldığından...

    YanıtlaSil