Pages

21 Eylül 2010 Salı

Kadıköy'de Olunca Devam, Antep'te Olunca Tatil !!


Gaziantepspor ile Bursaspor arasında Kamil Ocak Stadı'nda oynanan 5. haftasının kapanış maçı tatil edildi..

Süper Lig'in 5. hafta kapanış maçında Gaziantepspor, Bursaspor'u konuk ederken, karşılaşma 62. dakikada sahaya atılan maddelerden bir tanesi yan hakeme isabet etti ve karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban tarafından maç tatil edildi. Bundan sonra ne olacak. Bursa 3-0 hükmen galip sayılacak, Gaziantep de 2-3 maç seyircisiz oynama cezası alacak. Eğer MHK yönetmeliğinde hakem, taraftarlar tarafından yaralanınca maç tatil olur yönetmeliği varsa buna bir sözümüz yok. Ama geçen seneyi hatırlayalım. Bundan daha gergin bir maçta derbide Fenerbahçe-Galatasaray maçında Fener stadında daha maç başlamadan hakemin kafasını yarmadı mı taraftarlar? O maç niye tatil edilip maçı Galatasaray hükmen 3-0 kazanmadı. Maç tatil edilse Galatasaray 9'da 9 yapacak ve en etkili oyuncusu Baros'un ayağı kırılmayacaktı. Bu çifte standart direk şampiyonluğu etkileyen bir karar olmuş gibi değil mi???



Hadi Fenerbahçe'nin lobisinden ve Aziz'den korkuyor MHK. Zaten Oğuz Sarvan'ın da nasıl fanatik Fenerbahçe'li olduğunu ve yönettiği maçları da biliyoruz. Yine geçen yıl Diyarbakır'da Bursa maçında çıkan olaylarda maç tatil edilip Bursa 3-0 hükmen kazandı. Ne tesadüftür ki bu olaylar ve hükmen galibiyetler hep Bursa lehine çıkıyor. Levent Kızıl'ın federasyona girmesiyle önlenemez Bursa çıkışı ve kollanması sürüyor ve de hakemlerden şikayet etmeyen tek takım Bursa haline geldi. Neden acaba??




Son olarak hakem sağlığı herşeyden önemli tabi. Ancak çifte standart işin içine girince ve hep bazı takımların yararına olunca bu çifte standarta tepkimizi de koymak lazım. Fener maçında hakemler nasıl maçı yönettiyse dünkü maçta da çıkıp yönetecekti. Yürümesine veya koşmasına engel bir durum yoktu hakemin. Yok eğer hakemin başı yarılınca maç kesin tatil olur ve evsahibi 3-0 yenik sayılır kuralı varsa bu kural neden Kadıköy'e uğramıyor.

1 yorum:

  1. bu tür olaylar her zaman olur ancak olay olduktan sonra ceza vermenin , sadece takıma ceza olarak kalmamamsı gerekir. Cezalar alenen kişiye ve de önleyici nitelikte olmalıdır. O taşı atan bulunup bir daha ömür boyu hiçbir spor müsabakasına girmesine izin verilmemelidir.

    Çifte standart olayı değişik bir durum. Tamam , yöneticiler eskiden hata yapmış olabilir. Ama artık bunun değişmesi lazım. Umarız bu maç ilk olur , böyle bir olay olduğunda, kimin maçı olduğuna bakılmaksızın aynı ceza uygulanır. Umarımı ki sezon içerisinde aynı durumla karşı karşıya geliriz, o zaman da görürüz taraf tutma var mı yok mu ...

    Hükmen bursa ya verilmesine ise karşıyım. Niye bursaya veriliyor anlamış değilim. Taraftarın yaptığı dengesizlikle 3 puan kazanılır mı ? Takım maça çıkmasa , ya da sahadan çekilse tamam , verin 3 puanı , ama takım ve hoca orda oynama ısrarı içerisindeyken, hükmen mağlubiyet haksızlık oluyor.
    Sergen yalçın bazen komik laflar etse de genel itibariyle kafası çok değişik çalışan ve ifade etme yeteneği gelişmiş olmasa da düşüncelerinde pek de yanılmayan bir spor adamıdır gözüm. Onun verdiği örnek de şudur: Bİraz para verip 10 kişiyi rakip tribüne sokup taş attırsam, her maç 3 puan alır mıyım ? Futbolcuların emeği bir taşa mı bakıyor ?

    YanıtlaSil