Pages

20 Eylül 2010 Pazartesi

Sezonun İlk Derbisinde Eşitlik :1-1


Spor Toto Süper Lig 5. haftasında bu sezonun ilk derbisi Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynandı. Maçın 26. dakikasında Niang ile öne geçen Fener 87. dakikada Guti'nin penaltısına engel olamayınca maçta gülen olmadı.


Maçın hikayesine gelirsek dünkü maç aslında bir o tarafa bir bu tafara gitti. Maça iyi başlayan ve pozisyonlar bulan taraf Beşiktaş oldu ama golü Fenerbahçe attı. Attığı golle cesaretlenen Fener bu kez Beşiktaş'ın üzerine gitmeye başladı. Niang, Dia ve Alex ile pozisyonlara girmeye başlayan Fenerbahçe maçı koparacak golü bir türlü atamadı. Beşiktaş ise sakatlıklardan yana şanssızdı. Hakan ve Ekrem'in sakatlanmasıyla Schuster daha ilk yarıdan 2 zorunlu değişikliği yapmış hamle hakkı azalmıştı.

2. yarıyla beraber Fener'de skor koruma psikolojisi patlak verdi ve savunmaya çekilmeye başladılar. Beşiktaş da Fener'in üzerine gitmeye başladı.Orta sahadan Guti ve Quaresma menşeili ataklar 72'de Bobo'nun da girmesiyle iyice arttı. Kaleci Cenk'ten aldığı topu müthiş sürüp harika bir ara pası atan Guti'nin Bobo'ya gönderdiği topa Volkan dengesiz çıkınca penaltıya sebebiyet verdi. Ve işte o an nefesler tutuldu. Gözler belediye işçisi Bilica'yı ararken Beşiktaş'lı oyuncular da penaltı noktasına bariyer kurdu Bilica'yı engellemek için. Sonunda Cüneyt Çakır da Bilica'yı bu seferlik kazı yapmaması konusunda ikna etti ve tabi Bilica sonraki maç için söz alarak bunu kabul etmiş:))) Bilica'nın kontrol altında olduğunu bilmenin verdiği özgüvenle topun başına geçen Guti golü attı ve Kadıköy'den 1 puanı çıkardı Beşiktaş.



Sonuç olarak maç 2 tarafa da gitti geldi. 2 ekip de kazanabilirdi. Berabere bitti. Cüneyt Hoca maçı bence iyi idare edemedi. Kartları standart değildi ve 2 tarafın da tepkisini çekti. Ama hatalarının bir tarafa yoğunlaşmaması işin belki de tek iyi yanıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder