Pages

3 Eylül 2010 Cuma

Grup Maçları Tamamlandı. 5'te 5 Yaptık !!!


2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda oynanan son maçta Türkiye, Çin'in 87-40 mağlup etti. Başından sona çok rahat bir oyun oynayan millilerimiz zaten grup liderliğini daha önceden garantilemişti. Bu galibiyet de ekstra moral oldu. Millilerde Oğuz 20, Semih 18 ve Ömer Aşık da 17 sayıyla oynadı. Çeyrek final yolunda rakibimiz son maçında Yeni Zelanda'ya yenilen Fransa.

Grubumuzdaki diğer maçlarda Rusya Yunanistan'ı 73-69 mağlup etti ve grubu 2. tamamladı. Yalnız maça sonuçtan çok Yunanlıların maçı bilerek kaybetmesi damga vurdu. Grubu 3. bitirip İspanya ile eşleşmekten kurtulmak isteyen Yunanlılar maç boyu neredeyse savunma yapmadı ve ciddiyetsiz atışlar kullandı. Basketbol rezilliğine Rusya'nın antrenörü David Blatt de dayanamadı ve verdiği demeçte "Yunanlılar kendilerinden utanmalı. Gördüğümüz basketbol değil; komediydi. Yunan oyuncular kaçırmak için şut attı." şeklinde konuştu. Ama işin komik yanı Yeni Zelanda'nın Fransa'yı sürpriz biçimde 12 sayı farkla yenmesi yüzünden 3. olması beklenen İspanya 2. oldu ve Yunanlılara rakip oldu.::))



A grubunun liderini belirleyecek ve günün en çok merak edilen karşılaşmalarından olan Arjantin-Sırbistan maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Başından sonuna çekişmeli geçen maçı Sırbistan 84-82 kazanarak grup lideri oldu.

B grubundaki önemli maçta ise Brezilya Hırvatistan'ı 92-74 yenerek grubu 3. sırada tamamladı.



Grup maçlarının tamamlanmasının ardından gruplardaki sıralamalar ise şöyle:

A grubunda sırasıyla son 16'ya kalan takımlar Sırbistan, Arjantin, Avustralya, Angola olurken Almanya ve Ürdün elendi.

B grubunda sırasıyla son 16'ya kalan takımlar ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan olurkaen İran ve Tunus turnuvaya veda etti.

C grubunda sırasıyla son 16'ya kalan takımlar TÜRKİYE, Rusya, Yunanistan, Çin olurken Porto Riko ve Fildişi Sahilleri elendi.

D grubunda
sırasıyla son 16'ya kalan takımlar Litvanya, İspanya, Yeni Zelanda, Fransa olurken Lübnan ve Kanada elendi.

4 yorum:

  1. ya ispanya-yunanistan eşleşmesini gördüm öyle sevindimki:) gitsin bu iki gıcık,provokatör,üçkağıtçı basketbol ülkesi birbirini yesin dursun!
    yeni zelanda maçında (nedense) bizle eşleşmek için uğraşıyomuş gibi gözüken fransa'yı geçeceğimizden şüphem yok ama sonrasındaki muhtemel rakip slovenya tam bir takım! neyse onu sonra düşünürüz, one match at a time;)

    YanıtlaSil
  2. yunanistanın yapmış olduğu etik dışı haraketten sonra bizim tanjeviç bile bourosis ile tartışma yaşamış ayırmışlar adamları

    ama işin garip tarafı fransanın da yunanistan ile eşleşmek yerine turnuvanın ev sahibi ile eşleşmek istemesiydi(ben fransanında bilerek yenildiğini düşünüyorum)

    YanıtlaSil
  3. Yunanlılara ilahi adaletin tokadı çarptı. Bu işten en karlı çıkan adam gibi maçını oynayan Rusya oldu. Ödülünü Y. Zelanda ile eşleşerek aldı.

    Ersin sana da katılıyorum Fransa maçının son periyodunda Fransızların kaçan atışları biraz garipti sanki.Onlar belki de geçmişte bize karşı aldıkları sonuçlara güvendiler ama yanıldıklarını yakında görürler....

    YanıtlaSil
  4. Şampıyona tablosuna baktıgımız zaman yunanlılar eger 2. olsaydı ve Fransızlar Yenı zelandayı yenselerdı ıkısı de olası ceyrek fınal eslesmesınde karsılarında ABD'yı bulacaklardı, bu yuzden her ıkı takımda boyle bır secım yapmıs olabılrıler, turnuvada gormus oldugumuz ne bırsey var ABD ve dıger 6 7 takım. :):). Ama bu 6 7 takımında ABD ıle cok da fazla bır farkı yok, bu yuzden hıckımse ABD ıle fınal dısında baska bır yerde karsılasmak ıstemıcekler. En buyuk temennım Brezilya-Arjantın macının galıbının ABDyı elemesı.. Ayrıca grupta 1. olarak cok da ıyı konuma geldık ABD ıle sadece fınalde karsılasıyoruz. Ben ınanıyorum kı 12 dev adam bu turnuvada fınal oynayacaktır, ve en az rakıp kadar da sampıyon olma sansı olacaktır

    YanıtlaSil