Pages

12 Eylül 2010 Pazar

Dev Adımlarla FİNALDEYİZ !!! 83-82


12 Dev Adam Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan'ı mağlup ederek finale çıkıp ABD'ye rakip oldu...Nefeslerimizi tutarak izlediğimiz maçta maçın genelini geride oynayan Millilerimiz son saniyede Kerem Tunçeri'nin basketiyle maçı 83-82 kazandı ve tüm Türkiye'yi sevince boğdu.




Turnuvada oynadığı diğer maçların aksine maç boyunca çok iyi hücum eden rakibini durduramayan Milliler, kötü oyuna rağmen maçın içerisinde kalarak galibiyet umutlarını yitirmedi. Maçın son çeyreğinde çok etkili savunma yapan 12 Dev Adam maçı son topa kadar getirdi.Bitime sadece 4.5 saniye kala kenardan oyuna başlayan 12 Dev Adam, Kerem Tunçeri'nin basketi ile durumu 83-82'ye getirdi. Ama kurt hoca Dusan Ivkovic'in "basket yersek mola" işareti yüzünden maçı kazandık zannettik ama hakemler 0.5 saniyelik süre işareti verdi. Burada da Semih Erden devreye girdi. Son topta Velickoviç e bloğu indiren Semih Sırpları yıkarken bizleri sevinçten havalara uçurdu.

Maç boyunca yarı final heyecanından mıdır nedendir Millilerimiz tutuktu. Sırplar ise çok yüzdeli oynadı. Rakibin süperstar oyun kurucusu Milos Teodosiç oyunu resmen sürklase etti. Maçı 13 sayı 11 asist gibi etkileyici bir performansla tamamlasa da yenilgiye engel olamadı. Sırpların diğer etkili isimleri ise 18 sayı atan Marko Keselj ve 15 er sayı atan Nenad Krstic ve Savanoviç oldu.



Bize bu tarihi zaferi yaşatan millilerimizde ise Hidayet Türkoğlu 16, Ömer Onan 14, Kerem ve Ender ise 12 şer sayı atarak takımımızı sırtladı.



Bugünkü rakibimiz ise Amerika Birleşik Devletleri. Tamam çok iyiler, atletikler ve hiç yenilmediler. Ama bu turnuvada yenilmeyen bir 2. takım daha var. O da TÜRKİYE. Bu akşam bir 40 dakikamız kaldı. Evet zor ama neden olmasın madalyamız neden altın olmasın. Olmasa da bizlere yaşattığınız bu gurur yeter. Hepinize helal olsun 12 DEV ADAM...

3 yorum:

  1. geriye düştüğümüz anlarda hep kazanacağımıza inandım çünkü hep belirli bir şekilde şans faktörü hiç yanımızda olmadı ama bu duruma rağmen maçtan da tam anlamıyla kopmuyorduk sonunda mutluyuz, sevinçliyiz işallah finalde de çok büyük bir fark yemeden onurlu bir mücadele vererek turnuvayı bitiririz

    YanıtlaSil
  2. Zaten her ne olursa olsun onurlu mücadelemizden ödün vermeyeceğimize eminim. Dev adamlarından yüzlerinde öyle bir inanç var ki ben inanıyorum ABD'yi de sonuna kadar zorlayacağız. Kazanırız kazanamayız orası belli olmaz ama inancımızı son ana kadar koruyacağız.

    YanıtlaSil
  3. Abi takımımız oynadi 8 macta yapması gerekenleri en iyi sekılde yerine getirdi,artık son maclarinda aldıklari sonucun hiçbir onemi yok bence...oyundan zevk almaya calişarak,yapabileceklerinin farkında olarak,final stresi yasamadan sahada yeralırlarsa en iyi sonuçu alacaklarindan eminim..burdan milli takımımızı şimdiden kutluyorum,suana kadar yasattıklari icin tesekkur ediyorum....

    YanıtlaSil