Pages

13 Eylül 2010 Pazartesi

Hepinize Helal Olsun !!!


Ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final mücadelesinde milli takımımız, ABD ile karşı karşıya geldi.12 Dev Adam güçlü rakibine diş geçiremeyerek gümüş madalyada kaldı...81-64



Bir Dünya şampiyonası geride kaldı. Türkiye Dünyanın en önemli basketbol ekollerini bir bir sıraya dizerek finale kadar geldi. Finalde rakip çok güçlüydü. Ama biz yine de inanmıştık. Olmadı şampiyon olamadık ancak DÜNYA İKİNCİSİ olarak bu onuru hep beraber yaşadık. Teşekkürler 12 DEV ADAM...



Maça gelince Sırbistan maçının yorgunluğu baya bi hissedildi. Rakibin bi tane etkili skoreri vardı. NBA sayı kralı Durant. Yapmamız gereken bence sadece bir adamı onun üzerine yapıştırmaktı. Adım adım takip etmekti. Yapamadık çoğu boş atışlardan tam 28 sayı bıraktı potamıza. Odom 15, Westbrook ise 13 sayı attı ve altın madalyayı ülkelerine götürdüler. Biz de ise Hidayet'in 16 sayısına destek veren olmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Biz de gümüş madalyanın sahibi olduk.

Ben bir söz de İstanbul seyircisine söylemek istiyorum. Basket kültüründen yoksun tiyatro seyreder gibi maç seyrettiler. Ev sahibi avantajımızı kullanıp hakemi ve rakibi baskı altına alamadık. Ankara seyircisini resmen mumla aradık İstanbul maçlarında.

Bronz madalya mücadelesinde ise Litvanya Sırbistan'ı 99-88 mağlup ederek madalyanın sahibi oldu.Çok iyi bir turnuva geçiren Kleiza 33 sayıyla yine takımını sırtladı.




Turnuva sonunda turnuvanın EN leride belli oldu. En değerli oyuncu ödülünü hak ettiği üzere Kevin Durant aldı. Turnuvanın en iyi beşi ise şöyle oluştu.

Milos Teodosiç (Sırbistan) - PG
Kevin Durant (ABD) - SG
HİDAYET TÜRKOĞLU (TÜRKİYE) - SF
Linas Kleiza (Litvanya) - PF
Luis Scola (Arjantin) - PF


3 yorum:

  1. Her ne kadar turnuva başında 2. olacaksınız deseler ooo süper ya, mükemmel bir başarı derdik. Fakat turnuva bizi öyle bir yere getirdi ki 2. olacağımızı fark edince ikinci yarıyı bile seyretmedim ve de içimden keşke bu maç hiç yapılmasaydı da Sırbistan galibiyetinden sonra direk 2.lik ödülümüzü alsaydık dedim. Ben milli takımı Sırbistan maçında sahaya koyduğu performans ile hatırlamak isterdim ama yapacak bir şey yok bu maç yapıldı.

    YanıtlaSil
  2. Milli takım gerçekten olağanüstü işler yaptı. Umarım şu anın ufak çocukları bu başarıları görüp de basketbola yönelirler.

    Yalnız Amerika çok büyük bir takım. Sanıyorum ABD milli takımında oynayan oyuncular NBA in 2. ya da 3. kalite adamları sayılabilir. Lebron,Kobe,Shaq ve sizin daha iyi bildiğiniz bir sürü oyuncu milli takıma bile gelmiyor. Hani Brezilya futbolda 2 takım çıkarsa ikisi de dünya kupasında çeyrek final oynayacak kadar güçlüdür diyoruz ya. Amerika ise 2 takım çıkarsa 2 si de final oynayacak...

    YanıtlaSil
  3. Valla ABD bu turnuvaya çok da kötü bir takımla geldi sayılmaz. Kevin Durant NBA sayı kralı ve gelecek bir kaç yılın Lebron'u Kobe'si olabilir. Rose ve Billups da NBA içinde hatırı sayılır derecede iyi oyun kurucular. Daha bi de Odom var.

    Hatta Amerika futboldaki Brezilyanın 3-4 misli bence yani ABD buraya NBA içinden iyi seçilmiş ve dağılımı iyi 4 takımla gelse bu turnuvada yarı finalde 4 takım da ABD olurdu. Fark o derece yüksek...

    YanıtlaSil