Pages

26 Eylül 2010 Pazar

Çalımbay Dönemi Sona Erdi !

Eskişehirspor'da beklenen oldu ve yönetim kurulu bugünkü olağanüstü toplantı sonrası teknik direktör Rıza Çalımbay'ın görevine son verdi.



Geçtiğimiz sezonu 7. bitiren ve bu sezona da Avrupa kupalarına katılma parolasıyla başlayan Eskişehirspor ligde ilk 6 maçta galibiyet alamazken sadece 2 puan toplayabildi. Maç kazanamamasının dışında oynanan oyun da hiç tatmin etmeyip gelecek için umut vermiyordu. Taraftar iyice sesini yükseltmeye başlamıştı ve dünkü iç sahada alınan Gaziantep yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. Tribünleri tıklım tıklım dolduran Es Es seyircisi yenilgi sonrası hem Rıza Hocayı hem de yönetimi istifaya çağırdı.

Son 2 sezondur takımın başında olan ve süper ligde dönem dönem iyi sonuçlar da alan Eskişehir'de Rıza Hoca'nın isteği üzerine transferler yapılmış takımın hücum hattı 6 aydır top oynamayıp yatan Batuhan'a emanet edilmişti. Üstelik bu transfer için Eskişehirspor tam 2.1 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kulüp tarihinin en pahalı transferlerinden birini gerçekleştirmişti. Yine Rıza'nın isteğiyle Beşiktaş'tan Tello ve Erkan alınmış; 1 buçuk ay peşinden koşulan Zapo, Sivok'un sakatlanmasıyla Beşiktaş'ta kalmıştı. Onun yerine alınan Diego ise Rıza Hoca tarafından benimsenmemiş ve defans zaafımız var söylmelerine rağmen oyuncuyu 2 aydır sahaya sürmemişti.

Bazı oyunculara karşı zaafları olan ve bazılarıyla da yıldızı barışmayan Rıza Çalımbay bu kötü gidişin haliyle tek sorumlusu ilan edildi. Takımın böyle bir kan değişimine ihtiyacı vardı. Çünkü Rıza Hoca'ya olan güven tribünlerde tamamen bitmiş takım içinde de disiplini sağlayamaz hale gelmişti. Şimdi gelecek yeni hocayla birlikte yönetimin özellikle bazı yabancı oyuncuların disiplinsizliklerine çözüm bulması, gerekirse sert yaptırımlar uygulaması şart. Çünkü kimse Eskişehirspor'dan büyük değildir.



Son olarak yeni hoca kim olacak acaba ? Basında ilk ön plana çıkan isim Samet Aybaba oldu. Yerel basın geçen hafta Terim ismini öne sürdü ama bu bence imkansız gibi. Şahsi görüşüme göre bu takımı en iyi idare edecek isim Ersun Yanal. Uzun zamandır bir kulüp takımında da çalışmayan Ersun Hoca ile Kırmızı Şimşekler iyi bir ivme kazanabilir ve hedefe Avrupa hedefine yürüyebilirler. Çünkü sadece 6 hafta geride kaldı. Daha oynanacak 28 maç var ve o zamana kadar neler olur neler...

1 yorum:

  1. ersuna teklifte bulunmuşlar ama kendisi kabul etmemiş bakalım önümüzdeki günlerde onu ikna edebilecekler mi yoksa yeni hedeflere mi yönelecekler gönül isterki yılmaz vural gelsin ama işte bizim isteğimizle olmuyor

    YanıtlaSil