Pages

1 Eylül 2010 Çarşamba

Son Kurbanımız Yunanistan : 76-65


2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. maçına çıkan A millilerimiz Yunanistan'ı da devirerek 3'te 3 yaptı ve grup liderliği yolundaki en büyük engeli de geçmiş oldu.


Ve Yunanlıları'da devirdik. Müthiş bir şampiyona başlangıcı yapan milliler Fildişi ve Rusya'nın ardından 3. maçının da kazandı. Maça yine mükemmel savunmamız damga vurdu. 90 sayıya yakın ortalamyla oynayan Yunan takımını 65 sayıda tuttuk. Millilerimizde hücumda ise Ersan şov vardı. Yunanistan potasına tam 26 sayı bırakan Ersan maçın yıldızıydı. Millilerimizde ayrıca pota altında Ömer Aşık 12 Semih 10 sayıyla katkı yaptı. Müthiş savunmamızın baş mimarı ise Ömer Onan'dı. Yuna guard Spanoulis'i savunan Ömer 20 küsür ortalamayla oynayan Spanoulis'e sadece 5 sayı izni verdi. Yunanlılarda Bourousis'in 15 sayısı yenilgiyi önleyemedi.

Bu yolun sonu madalya gibi. Ama öncelikle şu grubu lider bitirip işi kolaylaştıralım. Yunanistan'ı yendik ama okyanusu geçip derede boğulmamak lazım. Hala 2 maçımız var ve Porto Riko ve Çin'i de hafife almadan çıkıp maçları kazanmalıyız.

Grubumuzdaki diğer sonuçlarda;
Porto Riko 84-76 Çin
Rusya 72-66 Fildişi Sahilleri

D grubundaki maçlarda ise Litvanya son şampiyon İspanya'yı 76-73 mağlup etti ve boğalara 2. yenilgisini tattırdı. Litvanya'da galibiyetin mimarları 17 sayı atan Kleiza ve 13 er sayı atan Maciulis ve Pocius'du. İspanya'da Navarro'nun 18 sayısı yetmedi.



D grubundaki diğer sonuçlar;
Yeni Zelanda 108-76 Lübnan
Fransa 68-63 Kanada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder