Pages

17 Temmuz 2010 Cumartesi

3'lük atmak artık daha zor...


Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası sonrası geçerli olmak üzere saha ölçüleri ile ilgili değişikliklere gitti. En dikkat çekici değişiklik ise 6,25 metre olan 3 sayı çizgisinin 50cm uzatılarak 6,75 metre'ye çekilmesi oldu. Ayrıca, takım benchlerinin karşı tarafındaki kenar çizgiye, dip çizgiden 8,325 metre mesafeli birer çizgi çekileceği, 4. periyotların son 2 dakikasında kendi sahasından oyuna başlayacak takımın, mola aldığı durumlarda topu buradan oyuna sokacağı bildirildi.

FIBA'nın bu kararı sonrası 3 sayı isabet oranının düşeceğini kestirmek zor değil. Ancak bu değişiklik umarım 3 sayı denemelerinin de sayısını azaltmaz. FIBA'nın açıkçası böyle bir kararı neden verdiğini de tam olarak anlayamadım.

1 yorum:

  1. Gerçekten de üçlük atma denemelerinin 1-2 sene düşeceğini kestirmek çok da zor değil fakat bu 1-2 seneden sonra herkesin yeni çizgiye alışacağını zannediyorum yanlız şunu da unutmamak lazım ki üçlük isabet oranları kesinlikle düşecektir. FIBA ya göre acaba maçlar daha çok 3 lük üstüne miydiki

    YanıtlaSil