Pages

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Gintare Petronyte Galatasaray Medical Park'ta


Önümüzdeki sezon hem Türkiye hem de Avrupa Şampiyonluğunu hedefleyen ve bu doğrultuda önemli transferler yapan Galatasaray Medical Park Bayan Basketbol Takımı Litvanyalı pivot Gintare Petronyte ile 2 yıllık anlaşma sağladı. 1989 doğumlu yıldız 2008 yılında Avrupa'da yılın genç oyuncusu seçilmişti.

Galatasaray Medical Park Gintare Petronyte dışında ayrıca Beşiktaş Cola Turka'dan 1.94 boyundaki pivot Melek Bilge ile 5 yıl; Ceyda Kozluca ile de 1 yıllık anlaşma sağladı.

Petronyte ile kadrodaki yabancı sayısı 5 e çıkan Galatasaray Medical Park sezon başından bu yana WNBA All-Star maçının MVP'si seçilen ABD milli takımının pivotu Sylvia Fowles; 44 sayı ile NCAA sayı rekortmeni dış şutör Candice Wiggins; 2 yıl önceki Galatasaray'ın Avrupa şampiyonluğunun baş mimarı Seimone Augustus ve oyun kurucu Doneeka Hodges ile sözleşme imzalamıştı. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle forma giymeyen kaptan Işıl Alben'in de dönüşüyle "Dream Team" havasına bürünecek Galatasaray'ı ilgiyle izleyeceğiz.

Diane Taurasi transferi ile sükse yapan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu iddalı kadrosunun ligde müthiş bir rekabet yaşayacağı kesin. Umalım ki bu güzel rekabet Avrupa'da iki Türk takımının finalde karşılaşmasıyla taçlansın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder