Pages

15 Temmuz 2010 Perşembe

Beşiktaş'tan bir bomba daha: GUTI !!!


Quaresma transferi ile taraftarını sevince boğan Beşiktaş 2. büyük transfer bombasını da patlattı."JOSE MARIA GUTIERREZ HERNANDEZ" 2 yıllığına resmen Beşiktaşlı oldu. Real Madrid'den transfer edilen oyuncunun Beşiktaş'ı tercih etmesindeki önemli sebeplerden biri de kartalın hocası Bernd Schuster.

Guti'yi futbolla az çok ilgilenen hemen herkes tanır. Ancak biz yine de kısaca Guti'yi tanıtalım. 1976 yılında Madrid'de doğan Guti, altyapısından yetiştiği Real Madrid A takımına 1995 yılında yükseldi. Kariyeri boyunca başka hiç bir takımda forma giymeyen Guti, uzun Real kariyerinde sayısız başarı ve kupa kazandı. Real Madrid'e sayısız ünlü yıldız oyuncunun transfer olmasına karşın Guti kadroda kendisine her zaman yer buldu. Tamam 11'in değişmezi değildi ama vazgeçilemeyecek kadar da değerliydi. Real Madrid'de kaptanlığa kadar yükselen Guti bu sezon başında teknik direktörlüğe Jose Mourinho'nun gelişiyle kadroda düşünülmeyen bir isim haline gelmişti.

Gelelim Guti Beşiktaş'ta ne yapara. Guti orta sahadaki yaratıcılığı,oyun zekası ve tecrübesiyle Beşiktaş'ın uzun zamandır eksikliğini çektiği bir oyuncu. Ancak Guti'nin Real Madrid'de 90 dakikalık maçlar çıkarmaya alışık olmayışı, 34 yaşında oluşu ve kendisinden ilk kez beklentinin çok oluşu sıkıntı yaratabilir. Çünkü Guti Real Madrid'de maçları kurtarması beklenilen yıldız hiç olmadı. Figo, Zidane, Kaka, Raul, Ronaldo, C.Ronaldo gibi isimler bu işi yapıyorlardı. Guti iyi bir sistem içindeki görev adamıydı. Ama Beşiktaş'ta takımın yıldızı ve herkesin bir şeyler beklediği isim kendisi olacak. Bunu bu yaşında ne kadar istekli bir biçimde kaldıracağını bekleyip görmek lazım.



Beşiktaş yönetiminin Ricardo Quaresma ve Guti transferleri sonrası 3. bir bombayı patlatması da sürpriz olmaz. Bu isim de Guti'nin yıllardır takım arkadaşı ve Bernd Schuster'in eski öğrencisi Raul Gonzales. Raul da tıpkı Guti gibi Madrid'in emektar oyuncularından hatta Raul için Real Madrid'in efsanesi desek yanlış olmaz. Onun da kadroda düşünülmemesi, Schuster'in Bobo ve Nobre'yi yetersiz bulması bu transferin olabilitesini atrırıyor. Bu transferin gerçeklekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek ama Beşiktaş taraftarının şimdiden heyecanlandığını görebiliyoruz.

3 yorum:

  1. açıkcası gutinin gelebileceğini pek sanmıyordum özelliklede olimpiyakos un ilgilenmesinden sonra fakat geldi bu transfer de gerçekleştiğine göre raul un gelme olasılığı artıyor ne de olsa çok iyi arkadaşlar. Gutinin Pellegriniyle soyunma odasında küfürlü bağrışmaların ardından Raul gutiyi desteklediğini açık açık dile getirmişti

    YanıtlaSil
  2. Bende Beşiktaş tarafından bu yıl 2. kez şaşırtılıyorum. Yıldırım Demirören belkide bu sene ilk kez iyi ve dünya çapında isimleri Türkiye'ye getiriyor. Gerek Quaresma gerekse Guti'nin gelmesi beni çok şaşırttı. Seninde dediğin gibi Raul ile Guti yıllardır çok iyi arkadaşlar. Yarın öbür gün Raul da imzayı atarsa benim içinde sürpriz olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Quaresma ve Gutiyi Türkiye'ye getiren Beşiktası tebrik etmek lazım. Gercekten iyi transferler. Yalnız kuşkulandıgım bir nokta var ki o da şudur, İspanyadan gelenler hem hoca olsun hem futbolcu olsun Turkıye'de pek tutunamıyolar gibi, Bızım kendı evladımız olan Nihat bile dondugunde orda sagladıgı basarıya burda ulasmadı. Bı de Gutinin 34 yasında oldugunu da unutmamak gerek tabii ki..

    YanıtlaSil