Pages

16 Temmuz 2010 Cuma

Rakiplerimiz Belli Oldu


Bu sezon ülkemizi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Fenerbahçe ve UEFA Avrupa Ligi mücadelesi verecek Galatasaray ile Beşiktaş'ın 3. öneleme turundaki rakipleri belli oldu.

Fenerbahçe'nin yıllardır süre gelen kura şansı yine tuttu ve karşı torbanın en zayıf rakibi Young Boys (İsviçre) ile eşleşirken PAOK (Yunanistan), Celtic (İskoçya) ve Unirea Urziceni (Romanya) gibi nispeten dişli takımlarla oynamaktan kurtuldu.Fenerbahçe, ilk maçı 27 ya da 28 Temmuz'da İsviçre'de, rövanşı 3 ya da 4 Ağustos'ta İstanbul'da yapacak.

UEFA Avrupa Ligi mücadelesi verecek ekiplerimizden Galatasaray ve Beşiktaş ise seri başı olarak katıldıkları kurada oldukça zayıf rakiplerle eşleşti. Galatasaray bu turda OFK Beograd (Sırbistan) ile Torpedo Zhodino (Belarus) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Sırbistan'daki ilk maç 2-2 sona erdi. Beşiktaş ise Vikinburg'u elemesi halinde Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla karşılaşacak. Galatasaray ilk maçını Ali Sami Yen'de Beşiktaş ise deplasmanda oynayacak.

3 temsilcimizinde bu turları rahat bir biçimde geçeceğine inanıyorum. Özellikle Galatasaray ve Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde final oynama hedefinden söz ettiklerine göre bu tarz rakipleri çok çok rahat alt etmeleri gerekir. Tabii ki rakipleri ciddiye almamazlık yapmamak şartıyla.
Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek diğer ekiplerimizden Bursaspor Şampiyonlar Ligi'ne direk gruplardan, Trabzonspor'da Avrupa Ligi'ne Play-Off turundan katılacak. Tüm temsilcilerimize başarılar dileyelim.

2 yorum:

  1. Bu sene hiç bir Türk takımı gruplar öncesi elenmiyecek gibi duruyor (fener hariç o da uefaya düşer)bu başarı bile ülke puanlarında direk Romanya yı geçmemize yarayacak. Aslında 2005/2006 yılındaki puanların silinmesiyle ki bizden sadece 4.000 puan silinecek. Bunun yanında Hollanda dan 7,583 romanyadan 16,833 rusyadan 10,000 puan silinecekbu ülkeleri geçecek bie puan toplamamız bile 11. olan sıramızı 8. liğe taşıyacak bununla birlikte avrupa ligine 1 tane daha fazla takım gönderecez bu da niye es es olmasın :)

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten bu sene puan anlamında bizim için çok önemli bir yıl. Bursa zaten otamatikman 6 maç garanti yapacak. Beşiktaş ve Galatasaray'ın da gruplardan çıkacağını hesap edersek Beşiktaş 14 Galatasaray ise en az 12 maç yapmış olacak. Fener uefaya düşse bile o da gruptan çıkarsa bi 12 maç da fener den geleceği için Avrupa'ya 1 tane takım gitmesi hiç de zor durmuyor. Tabi gönlümden geçen o takımın Es Es olması.:))

    YanıtlaSil