Pages

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Williams İstanbul'a geliyor



İstanbul'da 24 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde bu yıl 6'ncısı yapılacak İstanbul Cup Tenis Turnuvası'na şu anda dünya sıralamasının 1 numarası Serena Williams katılacak. Son olarak Wimbledon tenis turnuvasını kazanan Amerikalı tenisçinin 5 Avustralya Açık, 4 Wimbledon, 3 Amerika Açık ve 1 de Fransa Açık olmak üzere 13 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor.




Serena Williams dışında son Fransa Açık şampiyonu ve dünyanın 8 numarası İtalyan Francesca Schiavone de İstanbul'da mücadele edecek. Williams ve Schiavone dışında İstanbul Cup'ın son şampiyonu, WTA sıralamasında 53. sırada olan Vera Dushevina, 31. sıradaki Rus Ansastasia Palyuchenkova, 32. sıradaki Kazak Yaroslava Shvedova, 36. sıradaki Alman Andrea Petkovic de turnuvaya katılacak. Ayrıca Türk tenisçilerimizden teklerde Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen çiftlerde ise İpek Şenoğlu korta çıkacak.



Büyük heyecana sahne olması beklenen İstanbul Cup bu yıl TRT de yayınlanacak. Böylece tenisseverler bu güzel turnuvanın keyfini açık kanaldan yaşayacaklar.

3 yorum:

  1. işallah turnuvanın önemi daha da artar. bu sene de hiç özel bir gösteri falan var mı acaba boğaz köprüsünde maç falan

    YanıtlaSil
  2. Evet dünya sıralamasının 1 numarasını, son Wimbledon ve Fransa Açık şampiyonlarını İstanbul'da karşılaştırmak turnuvanın prestiji açısından oldukça iyi bir gelişme. Özel gösteri olması konusunda bi bilgim yok ama tabi boyle gösteriler ülkenin reklamı için biçilmiş kaftan. Bu yüzden organizatörler bunu umarım düşünmüşlerdir.

    YanıtlaSil
  3. ŞOK! ŞOK! ŞOK!

    Serena yaşadığı şanssız bir kaza sonucu ayağını kesti ve İstanbul Cup da dahil olmak üzere 3 turnuvadan çekildiğini açıklamış.

    Bunun üstüne Tenis Federasyonumuz WTA yetkilileriyle başka bir ünlü tenisçiyi dahil etmek için görüşmelere başlamış umarım başarılı olurlar.

    YanıtlaSil