Pages

16 Temmuz 2010 Cuma

Hido Phoenix'de ne yapar ?


Milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu geçtiğimiz günlerde Brezilyalı guard Leandro Barbosa ile takas edilip Phoenix'in yolunu tuttu.
Geçen sene büyük umutlarla 5 yıllığına 53 milyon dolarlık bir konrat karşılığı Toronto'nun yolunu tutan Hido burada kabus gibi yıl geçirdi. Sistemsiz, kimin ne oynadığı belli olmayan bir oyun içerisinde adapte olmaya zorlanan Hido Orlando'daki performansının ve istatistiklerinin yanına yaklaşamadı. Kanada medyası tarafından takımın başarısızlığının en büyük sebepi olarak gösterildi. Hasta olduğu gerekçesiyle oynamadığı bir maçın ertesi gününde takım arkadaşı Andrea Bargnani ile bar çıkışı görüntülenmesi sonucu salonda kendi seyircisi tarafından ıslıklanan Hido için bu takas bir kurtuluş yolu haline gelmişti.

Amare Stoudemire'ı New York a kaptıran Phoenix'de Hidayet'in 4 numaralı pozisyonda oynaması bekleniyor. Bu Hido'nun çok da alışık olduğu bir yer değil ancak NBA'in en iyi oyun kurucusuyla oynayacağını da belirtmek lazım. Steve Nash her oyuncu için mükemmel bir şans. Onun oyun zekasına sahip bir oyun kurucunun yönlendirdiği oyunun bir parçası olmak Hido için çok güzel bir tecrübe olacak. Ayrıca Phoenix'in NBA in en hızlı oynayan takımı oluşu 8-10 saniyelik hücumları çok iyi yapması da Hido'ya uygun bir tarz. Hido'nun belki Orlando'daki kadar değil ama burada da oldukça başarılı olacağını düşünüyorum. Nash ile iyi anlaşması halinde eski performansına yakın bir grafik dahi çizebilir. Bekleyip göreceğiz ama Toronto'daki kabus sonrası takas olunabilecek en iyi takıma gittiğini söylersek yanlış olmaz.(Nash faktörü dolayısıyla)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder