Pages

30 Temmuz 2010 Cuma

Sami Yen'de Utanç Gecesi


UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Galatasaray, Sırbistan'ın OFK Belgrad takımı ile Ali Sami Yen'de 2-2 berabere kalarak taraftarını kahretti. Kuralar çekildiğinde lokum, leblebi edebiyatı yapılan Sırp ekibi karşısında Arda'nın golleriyle 2-0 öne geçen Galatasaray son 10 dakikada yediği üst üste duran top golleriyle turu ateşe attı.

1 hafta sonra oynanacak olan rövanş maçında her zaman zorlu bir deplasman olan Belgrad'a gidecek olan Galatasaray'ın tur atlayabilmesi için burada kazanması gerekecek. Yakaladığı avantajı acemice rakibine veren Galatasaray'ın yediği 2. gol amatör takımların yemeyeceği cinstendi. Geçen yıldan beri hastalık haline gelen öne geçip puan ve maç kaybetme alışkanlığını bu sene de sürdüreceğini gösteren sarı kırmızılarda göze çarpan isimler kaptan Arda ve Mehmet Batdal'dı. Anlayamadığım şekilde Batdal'ı kenara alan Rijkaard'ın da eğer rövanşdan turla dönemezse suyu iyice ısınacak. Yeni transfer Cana neden oynatılmadı anlayamadım. Orta sahadaki Ayhan,Sarp ve Barış ile bu iş yürümeyecek. Buraya Elano'nun geleceğini varsayarsak bir de oyunu iki yönlü oynayabilen transfer ile (Kalström mesela) Cana üçlüsünün bu bölgede 11 oynamasını bekliyorum. Diğer yeni transfer Pino için ise konuşmak erken ancak oyunda kaldığı yarım saatte kanada hareketlilik getirdi. Süratli, rahat adam eksilten ve ileri çıkışları iyi gibi gözüken Kolombiya'lı umarım Keita'yı aratmaz.

Son olarak kendi sahasında adını duymadığımız takımla berabere kalıp da turu zora sokan Galatasaray taraftarına utanç verici bir gece yaşattı. Önümüzdeki hafta oynanacak rövanşa kadar toparlanmazlarsa işleri zor gözüküyor. Eğer Galatasaray bu turda elenirse kupa hayaliyle girilen Avrupa arenasına elemede veda etmeyi de sayın Adnan Polat açıklayacaktır.

1 yorum:

  1. acaba türk takımları ne zaman duran toplardan beleş goller yememeyi öğrenecek merak konusu

    YanıtlaSil