Pages

18 Temmuz 2010 Pazar

Almanya'da zafer Pedrosa'nın !


MotoGP sezonunun 8. yarışı olan Almanya Grand Prix'sini Honda pilotu Dani Pedrosa kazandı.Başından sonuna müthiş bir çekişmeye sahne olan yarışı, yarışa pole pozisyonda başlayan Jorge Lorenzo ikinci, son turun son dönemecinde İtalyan Valentino Rossi'yi geçen Casey Stoner 3. tamamladı.

Yarışın 9. turunda ise 3 pilotun karıştığı kaza sonucu yarış kırmızı bayrak nedeniyle durdu ve start tekrar verildi. Kazaya karışan pilotlardan Randy de Puniet'nin ayağının kırılması ise günün üzücü gelişmesiydi.

Geçirdiği kaza sonrası 4 yarış sonra pistlere dönen "Doktor" lakaplı Rossi ise neden bir efsane olduğunu herkese tekrar gösterdi. Bize müthiş ataklar izleme şansı sunan İtalyan pilot ve Stoner, birbirleriyle sayısız kez yer değiştirdiler. Son virajdaki cesur atağı için de Stoner'ı tebrik etmek lazım. Ama beklenenden çok daha önce pistlere dönen "Doktor" harika yarışını podyumla süsleyemesede ne kadar büyük bir şampiyon olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. İşte ben bu yüzden MotoGP yi Rossi'li ve Rossi'siz olarak 2'ye ayırıyorum. Benim gibi düşünen milyonlarca yarışsever de olduğunu biliyorum. Bundan sonraki yarışlarda başarılar "Doktor"...

1 yorum:

  1. Podyuma çıkabilseydi dönüşü hakkikaten unutulmaz olurdu

    YanıtlaSil