Pages

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Red Bull'da neler oluyor ?


Önce Türkiye'deki kaza, ardından farklı basın organlarına verilen rekabetçi mesajlar ve son olarak da ön kanat sorunu. Red Bull'da neler oluyor?? Gridin tartışmasız en iyi otomobiline sahip olmalarına rağmen şampiyonada hem pilotlar bazında hem de takımlar sıralamasında McLaren Mercedes'in gerisinde kaldılar. Türkiye'deki kazanın ardından hafta sonu Britanya'da da temas eden Vettel ve Webber arasında kılıçlar çekildi.



Bu olaylardan puan olarak büyük yaralar alan ve takım tarafından kendisine verilen ön kanat mevzusu konusunda şimdiye kadar en sessiz isim olan Vettel, Webber'in Silverstone'da gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi ve "En önemli şey takım içerisindeki atmosferdir. Gerçekten çok güçlü bir otomobilimiz var ve bizi sadece kendimiz durdurabiliriz." diye ekledi.

Peki bu kanat olayı neydi onu biraz hatırlayalım. Red Bull'un Silverstone'a getirdiği yeni ön kanadın birisinin kırılmasının ardından takım, Webber'in kullanacağı ön kanadı Vettel'in aracına takmış ve büyük tartışmalar yaşanmıştı. Webber bu duruma oldukça bozulmuş ve kazandığı yarış sonrası takım radyosundan canlı yayına da yansıyan "Takımın 2. pilotu için hiç de fena bir derece değil" şeklinde görüş belirtmişti. Vettel de pole pozisyonda başladığı yarışın startında Webber ile temas ederek son sıraya gerilemiş, agresif bir sürüş göstererek yarışda 7. sıraya kadar yükselmişti.



Red Bull'un sorunlarını en kısa sürede çözmesi gerekli. Vettel in "Gerçekten çok güçlü bir otomobilimiz var ve bizi sadece kendimiz durdurabiliriz" sözüne katılmamak elde değil. Eğer Red Bull bu problemleri aşamazsa sene başından beri gerek şansları gerekse komiserler kurulu tarafından kollanmalarıyla ön plana çıkan Hamilton ve McLaren'e şampiyonluğu altın tepside sunmuş olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder