Pages

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kral kararını verdi...NBA'de Miami "ATEŞ"i



NBA'de haftalardır cevabı merakla beklenen soru yanıtını buldu. "Kral" lakaplı süperstar Lebron James önümüzdeki yıldan itibaren Miami Heat forması giyecek.Geçtiğimiz günlerde süper yıldızı Dwyane Wade'i kadroda tutan ve Toronto Raptors’ın yıldızı Chris Bosh ile anlaşan Miami Heat; LeBron James’i de kadrosuna katarak NBA’de şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri haline geldi.

3 yıl önce Boston Celtics tarafından oluşturulan Allen'lı,Garnett'li ve Pierce'lı "Big Tree" nin ardından oluşan bu üçlü de o yıl şampiyon olan Boston'ı izleyecek gibi. Miami Heat 1996 draftından sonra (o yıl NBA'e Kobe Bryant,Ray Allen,Allen Iverson,Steve Nash,Stephon Marbury,Jermaine O'Neal gibi süper yıldızlar girmişti) en büyük draft kabul edilen 2003 draftının ilk 5 sırasından seçilen 3 oyuncuyu bir araya getirmiş oldu. 2003 draftında Lebron James Cleveland Cavaliers tarafından ilk sıradan, Chris Bosh Toronto Raptors tarafından 4. sıradan ve Dwyane Wade de Miami tarafından 5. sırada draft edilmişti.



Lebron kararını açıklarken "Şimdi ve gelecekte kazanmak için bu en iyi fırsat. Bu oyunda kazanmanın benim için anlamı çok büyük" kelimelerini kullanarak şampiyonluk yüzüğünü ne kadar istediğini gözler önüne serdi. 6 yıl için 110 milyon dolar'a evet diyen Lebron, kendisine 124 milyon öneren Cleveland ve Chicago'yu reddederek 14 milyon dolarlık bir parayı da elinin tersiyle itmiş oldu.



Lebron James'in canlı yayındaki kararı Miami seyircisi tarafından büyük coşkuyla karşılanırken, Clevelan'ı yasa boğdu. Hatta 7 yıl hizmet ettiği şehirde kendisinin 23 numaralı formaları ateşe verildi.

Benim görüşüm de aynı Boston'un yaptığı gibi başarıya aç 3 süper yıldızı bir araya getiren Miami'nin tutulmasının çok zor olduğu yönünde. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Lakers'ın yaşlı(!) denilen Celtics'i hakem faciası sonunda 4-3 ile geçebildiğini düşünürsek onlarında Miami'ye rakip olması zor görünüyor.

2 yorum:

  1. karşınızda kesinlikle doğunun şampiyonu olacak takım duruyor. bu arada gerçekten protestolar haklı boston serisinde 2-1 öndeyken cleveland diğer maçlarda çok pasif oynadı ne şut attı ne de içeriyi zorladı bir nevi aldı verdi ancak top onun elinde patlayınca atmak zorunda kaldı. İnternette bir yorumda okumuştum bu sene doğu şampiyonu değişecek ama nba şampiyonu değişmicek diyordu

    YanıtlaSil
  2. Miami'ye doğuda kafa tutabilecek takım yok. Boston artık yaşlandı, Orlando'da süper 3'lüyü durduramaz. Batı'dan da Lakers'ın geleceğini hesap edersek Bi Lakers Miami finali bizi bekliyor. Ama bu yıl Hakem yardımıyla "Yaşlı" Boston'u zar zor 4-3 geçen Lakers da sadece Kobe bu 3'lüyü durdurmaya yetmez. Bence Miami direk NBA şampiyonu gibi duruyor...

    YanıtlaSil