Pages

26 Ağustos 2010 Perşembe

Avrupa Ligi'ne Ya Tamam, Ya Devam



UEFA Avrupa Ligi Paly-Off turu rövanş maçları bugün oynanacak. Temsilcilerimizden Trabzonspor H.Avni Aker'de 1-0'ın rövanşında İngiliz Liverpool'u ağarlarken, Beşiktaş 2-0 kazandığı ilk maçın ardından Finlandiya'da Helsinki ile, Galatasaray 2-2 nin rövanşında Ukrayna'da Karpaty Lviv ile, Fenerbahçe de 1-0 kaybettiği ilk maçın ardından Saraçoğlu'nda Yunan PAOK ile karşılacak.

Kısaca takımlarımızın şanslarına bir göz atacak olursak, tur için en rahat ekibimiz Beşiktaş. Diğer takımlarımıza göre daha kolay bir rakiple eşleşen ve ilk maçta 2-0 gibi net bir skor alan Beşiktaş'ın turu Finlandiya'da bırakması mucize olur. Beşiktaş'ın yine rahat bir oyunla orada da galip gelerek tur atlayacağına inanıyorum.

Fenerbahçe'nin ise tur şansı o kadar kolay değil. İlk maçta rakip yarım saat 10 kişi oynamasına rağmen maçı 1-0 kaybeden Fener'in öncelikle savunmada dikkatli olması lazım. Yenecek 1 gol atılması gereken 3 golü doğuracak. Fenerbahçe'nin son durumuna bakılırsa PAOK'a 3 gol atması pek mümkün görünmüyor. Ama ilk maçta PAOK'un yaptığı gibi seyircisini arkasına alacak olan Fener, sakin ve dikkatli oynarsa da turu geçmesi imkansız değil.

Geçen hafta Anfield Road'da Liverpool önünde 1-0 kaybeden ancak oyun olarak umut veren Trabzonspor rövanşda kendi seyircisi önünde beklediğimiz sürprizi yapabilir. Steven Gerrard ve Fernando Torres Trabzon'a gelmedi. Onlarsız da Liverpool çok tehlikeli ve iyi bir takım. Ama tam olarak hazır değiller. Bunu da pazartesi akşamı 3-0 lık Manchester City maçında gördük. Dediğim gibi takımlarımız arasında en şanssız kurayı çeken Trabzon, şu anki form durumuyla bir sürprize imza atıp hepimizi sevince boğabilir.

Gelelim durumu en vahim takımımıza. Galatasaray 2-2 nin rövanşına Ukrayna'da çıkacak. Hafta sonu evinde Bursa'ya 2-0 kaybeden Galatasaray'da ne limit kaldı ne de kredi. Bu maç son şansları. Ama takımda ne oynayacak adam var, ne de oynayacaklarda inanç. Zaten sorunlu ve eksik olan kadroya Karpaty maçı öncesi Kewell ve Elano'da eklendi. (Elano ne ara maç yapıp sakatlandı anlayamadım).Mutlak galibiyet alması gereken Galatasaray'da bu maçta alınacak kötü bir sonuç ise radikal kararlarla sonuçlanacak yaptırımlara yol açabilir. Açıkçası benim tur için pek bir inancım yok ve Galatasaray turu geçerse büyük sürpriz olur. İşte asıl düşünülmesi gereken adını sanını ilk kez duyduğumuz bu takım önünde Galatasaray'ın turu geçmesi sürpriz olur dememiz. Takım ne hallere düşmüş düşünün artık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder