Pages

13 Ağustos 2010 Cuma

Lige Doğru: Fenerbahçe


Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son maçta kaybeden Fenerbahçe bunun sorumlusu olarak gösterdiği Alman hoca Christoph Daum’u hatırı sayılır bir tazminatla gönderip yerine sportif direktör Aykut Kocaman’ı getirdi.

Kadroda da hafif çaplı bir revizyona giden Fenerbahçe Ali Bilgin, Deniz Barış ve Vederson ile yollarını ayırdı, Guiza’yı ise göndermenin yolunu arıyor. Bu sezon Aykut Hoca önderliğinde farklı bir transfer politikası izleyen Fenerbahçe büyük isimler yerine genç ve başarıya aç oyuncular almanın peşinde. Bu doğrultuda Miroslav Stoch, Issiar Dia, Caner ve İlhan Eker’e imza attıran Fenerbahçe Mamadou Niang transferini de bitirmek üzere. Fransa Ligue 1’i yakından takip eden birisi olarak Fener’in aldığı Dia ve almaya çalıştığı Niang isimlerini çok olumlu transferler olarak nitelendiriyorum. Oyuncuları tanımayan Fenerbahçe taraftarının içi rahat olsun.



Ancak Fenerbahçe için işler iyi başlamadı. Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys a çok kötü bir futbol ile elenirken Aykut ve kaptan Alex arasındaki sorun da moralleri bozdu. Aykut Hoca Fenerbahçeliler için kredisi sonsuz bir isim olabilir ama takım içindeki yabancıların onu ne şekilde göreceği ve saygı duyacağı önemli. Aykut Hoca’da otoritesine hakim bir isim olduğundan başta Alex olmak üzere yabancılarla ters düşmesi muhtemel.

Lige biraz sancılı başlayan Fenerbahçe’de oynanan oyunun düzelip düzelmeyeceğini ve işlerin rayına oturup oturmayacağını yakında göreceğiz. Ama Fenerbahçe için yukarıda bahsettiğim sorunlardan dolayı bu sezonu pek parlak görmüyorum.

1 yorum:

  1. bu sezon takımından ayrılacak olan ilk hoca bahsi olsa herhalde favori aykut hoca olurdu fener bu sene hiç ama hiç hazır görünmüyor

    YanıtlaSil