Pages

13 Ağustos 2010 Cuma

Lige Doğru: Eskişehirspor



Önümüzdeki sezona iddialı hazırlanan ekiplerden birisi de Eskişehirspor. 2 sene önce çıktığı Süper Lig’de önlenemez yükselişi süren Kırmızı Şimşekler şimdi daha güçlü ve daha tecrübeli.

Teknik direktör Rıza Çalımbay ile başarılı bir sezon geçiren Eskişehirspor kadrosunda baya bi değişikliğe gitti. Mehmet Yılmaz, Ragıp, El Saka, Stjepan Poljak, Ahmet Sağlam ve Murat Önür gibi isimlerle yollar ayrıdı. Sezon başı kampında sorun çıkaran eski kaptan Ümit Karan’da kadro dışı ve Rıza Hoca tarafından takımda istenmiyor. Gelelim Eskişehirspor’un bu sezonki transferlerine. Beşiktaş’tan Rodrigo Tello, Batuhan Karadeniz ve Erkan Zengin, Inter’den “Pele” lakaplı Vitor Hugo Gomes Passos, Genoa’dan Diego Angelo de Oliviera, Gençlerbirliği’nden Burhan Eşer ve Ankaragücü’nden Emre Aygün.




Bu sezon eksik olan bölgelere nokta transferler yapan Eskişehirspor’da hedef önümüzdeki yıl Avrupa Kupalarında mücadele etmek. İç saha maçlarındaki olağanüstü seyirci desteği ile zaten iyi sonuçlar alan Es Es, deplasmandaki kötü sonuçlar alma sorunlarını da çözebilirse istediği başarıya ulaşabilir. Çünkü zaten geçen yılı iyi bir yerde bitirmiş kadrodan istenmeyen isimler gönderildi. Takımda kalması istenen her oyuncu takımda tutuldu. Üstüne Batuhan, Tello, Pele ve Oliviera gibi takımda direk oynayacak kaliteli isimler transfer edildi.




Ligimizin en ateşli taraftarlarından birine sahip olan Kırmızı Şimşekler yine diğer takımların en çok çekineceği deplasman olacak gibi duruyor. Bu sezon benim de Es Es den beklentim çok yüksek. Artık süper lig tecrübesine de sahip olduklarına göre ligi ilk 5 veya ilk 6 içinde bitirmeleri hiç de sürpriz olmayacak.

1 yorum:

  1. es es gerçekten iyi transferler yaptı rıza hoca da oldukça kaliteli bir teknik direktör olduğunu gün ve gün gösteriyor ama velakin bu taraftara bu tribün hiç yakışmıyor yenileyin şu stadı artık

    YanıtlaSil