Pages

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Şampiyonada 3. Gün Sonu


2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın 3. gününde A ve B gruplarında oynanan maçlarla şampiyonaya devam edildi.

A Grubunda Arjantin'in galibiyet serisi sürdü. Angola'yı 91-70 mağlup eden Tangocular turnuvaya avantajlı şekilde devam ediyor. Arjantin'de Scola ve Delfino maça damgasını vurdu. Scola 32 sayıyla oynarken Delfino'da 22 sayı attı. Maç öncesi iddaa tahminimde 19.5 handikapıyla Arjantin'i önermiştim. Beni de yanıltmadılar.

A grubundaki bir diğer maçta ise Avustralya Almanya'yı deyim yerindeyse ezdi: 78-43
İlk periyottan başlayarak farkı açan Avustralya rahat bir galibiyet aldı. 2 uzatmaya giden Sırbistan maçının yorgunluğunu hisseden Almanlar ise beni çok şaşırttı. Maç öncesi iddaa tahminimde favori gördüğüm Almanya bu yenilgiyle ilk 2 şansını çok zora soktu.

A grubundaki diğer maçta Sırbistan Ürdün'ü 112-69 ile geçti.



Gelelim B grubuna. Bu grupta bugün müthiş iki maç oynandı. İlk maçta eski Yugoslav ekolünün iki ekibi Slovenya ve Hırvatistan karşılaştı. Baştan sona müthiş çekişme yaşanan maçta Slovenya 91-84 ile gülen taraf oldu. Maç içinde 2 takımında %50 üzeri 3'lük yüzdesi ile oynaması ise ilginç bir nottu.

B grubunun diğer maçında ilk iki maçında Slovenya ve Hırvatistan gibi güçlü ekipleri rahat yenen ABD, Brezilya önünde çok zorlandı ve maçı ancak 70-68 kazanabildi. Brezilya maç boyu iyi savunma ve iyi hücum yaparken ABD'nin tempoyu yükseltmesine izin vermedi. Ayrıca Brezilya'da turnuva öncesi sakatlanan Nene'nin dışında hafif sakatlığı olan bir diğer pota altı oyuncusu Anderson Varejao'da forma giymedi. Brezilya'da Barbosa 14, Splitter 13 sayıyla oynarken ABD'de Durant 27, Billups ise 15 sayıyla maçı tamamladı. Maç öncesi iddaa tahminimde de Brezilya'ya verilen 24.5 handikapı çok abartılı bulup Brezilya'yı önermiştim. Ve az daha Brezilya maçı alıyordu.

B grubundaki diğer maçta İran Tunus'u 71-58 mağlup etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder