Pages

6 Ağustos 2010 Cuma

Belgrad Fatihi


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı OFK Belgrad’ı deplasmanda 5-1 mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Galatasaray'ın golleri Mustafa Sarp, Kewell(2),Arda ve Mehmet Batdal'dan geldi.

İstanbul'da geçen hafta 2-2 lik skorla taraftarını şaşırtan Galatasaray bugün rakibini affetmedi ve net bir galibiyet aldı. Maça iyi başlayan Galatasaray 2-0 ı buldu ancak ardından oyun üstünlüğünü rakibe verdi ve golü de yedi. Cesaretlenen rakibi karşısında zaman zaman zor anlar yaşayan Galatasaray'ın imdadına 57. dakikadaki penaltı ve kırmızı kart yetişti. Bu dakikada 3-1 olan skordan sonra rakibinde direnci kalmadı ve teslim olmak zorunda kaldılar.


Ancak farklı skora rağmen Galatasaray'ı beğendiğim söylenemez. Zayıf rakibine bile 4-5 ciddi pozisyon veren, oyunun bazı bölümlerinde orta saha hakimiyetini tamamen rakibe teslim eden Galatasaray'ın bu haliyle işi çok zor. Orta alana Elano'nun acilen dönmesi şart.Ayrıca yine dikine topla çıkan, iyi top kullanabilen bir orta sahaya daha ihtiyaç var. Bugün Kewell'ı beğendim.Tecrübesini yine konuşturdu. Cana iyi bir kesici ama top kullanması iyi değil. Mehmet Batdal'dan ise çok ümitliyim. Gol atması da ona iyi moral oldu. Bir diğer yeni transfer Pino, Arda'ya yaptığı asist ile klasını konuşturdu. Faydalı bir transfer diye düşünüyorum.

Sonuç olarak turu farklı bir skorla geçmek çok iyi oldu ancak skora da aldanmamak lazım çünkü penaltı ve kırmızı kart maçın dönüm noktasıydı. Galatasaray'ın bu oyun ve kadro ile istenilen başarıya ulaşması zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder