Pages

13 Ağustos 2010 Cuma

Lige Doğru: Bursaspor


Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak müthiş bir başarıya imza atan Ertuğrul Sağlam’ın takımı Bursaspor bu sezonda lige iddialı hazırlandı. Şampiyon kadronun önemli isimlerinin hepsini takımda tutan yeşil beyazlılar takıma birkaç nokta transfer yaparak yeni sezonda hem ligde hem de direk gruplardan katılacakları Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmayı hedefliyor.

Yeni sezona Iglesias ve Tuna gibi isimlerle yolları ayırarak başlayan Bursaspor flaş diye adlandırılabilecek transferler de yaptı. Arjantin’li Federico Insua Bursa’nın en önemli transferi. Insua dışında yine Arjantin’li Leonel Nunez ve Damian Steinert ve de Fenerbahçe’den Vederson Bursaspor’un yeni transferleri. Ayrıca Sercan, Volkan Şen, Ozan İpek, Ivankov ve Turgay gibi şampiyonlukta önemli pay sahibi isimleri kadroda tutma başarısı gösteren Bursa geçen yıl yaptığı Anadolu devrimini tekrar etmek istiyor.



Bursaspor geçen yıl gerçekten müthiş bir iş başardı. Verdikleri insan üstü mücadele ile şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler. Ancak belirttiğim gibi müthiş mücadeleleri olmasa oyuncu kaliteleriyle bu şampiyonluk gelmezdi. Bu sene Süper Kupa maçında gördüğüm Bursa’da ise oyuncuları tabiri caizse biraz burunları havada gördüm. Eğer oyuncular kendilerini dev aynasında görür, çok büyük oyuncu olduklarını zanneder ve sahada geçen yılki gibi mücadele etmezlerse başarıları güzel bir anı olarak kalır. Bu yıl bence en çok dikkat etmeleri gereken konu da bu. Ve görev Ertuğrul Hoca’ya düşüyor.

1 yorum:

  1. her ne kadar kupa maçında hiç hazır olmadıklarını gösterdilersede yeni transferlerin takıma neler katacağı hala belirsizliğini koruyor ama bu oyunla şampiyonlar ligindeki olası performanslarını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil