Pages

13 Ağustos 2010 Cuma

Lige Doğru: Galatasaray


Geçtiğimiz yılı güçlü kadrosuna rağmen hayal kırıklıklarıyla kapatan Galatasaray’da bu sezona yine bir çok sorunla giriyor. Geçen yıl takımın başına dünyaca ünlü Frank Rijkaard’ı getiren ve yıldız transferler ile herkesin favori gösterdiği bir takım oluşturan Galatasaray ligi ancak 3. bitirebilmiş ve taraftarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bu sezona ise kemer sıkma politikası ile giren Galatasaray transfer yapacağına elindeki değerli oyuncuları bile sattı. Kader Keita, Mehmet Topal,Uğur Uçar, Emre Güngör, Serkan Çalık gibi isimler satılırken gelecek vadeden 4-5 oyuncu küme düşen Denizlispor’un oyuncusunu almak için 1 milyon un artısı olarak verildi. Arjantinli kaleci Leo Franco zor da olsa gönderildi. Geçen sezon kiralanan Jo Alves ve Giovani Dos Santos’un bonservisleri alınmadı. Takımın elindeki yıldızlardan Elano’yu satmak için de fırsat kollanıyor.



Gelelim Galatasaray’ın transferlerine. Bence en büyük transfer yeni sezona başlarken sağlık ekibini komple değiştirmek oldu. Çünkü takımda sakatlanan 2-3 aydan önce sahalara dönmez olmuştu. Diğer transferlerden Ali Turan, Mehmet Batdal, Serdar Özkan ve Musa Çağıran bedelsiz olarak takıma katıldı. Ayrıca Denizli’den Çağlar, yabancı olarak da Monaco’dan Juan Pablo Pino ve Sunderland’den Lorik Cana transfer edildi. Sözleşmesi biten Kewell’ı da Adnan Polat transfer olarak sayıyor. Bu bana zamanında 3 yıldız transfer sözü veren rahmetli Özhan Başkan’ın kimseyi alamayınca 1. Yıldızımız Fatih Terim, 2. Yıldızımız da Ümit Davala demesini hatırlattı. Başkan Polat 1-2 oyuncu daha alacaklarını söyledi. Bunun biri kesin orta saha diğerini ise göreceğiz.



Geçen sezon elindeki iyi kadroya rağmen başarısız olan Rijkaard’ın takımı ve ligi de tanıdığını varsayarsak kredisi tükenmiş durumda. Takımın en önemli kozu bence yine kaptan Arda olacak. Geçen yıl Arda iyiyken Galatasaray’da iyi o kötüyken takımda kötüydü. Onun form durumu bu açıdan çok kritik. Elemelerde oynadığı futbolla da tat vermeyen Galatasaray’ın yeni transferleri takıma çok iyi bir katkı yapmazsa bu takımın bir tek Arda’yla işi zor görünüyor. Baros ve Kewell 1 hafta var 3 hafta yok. Biraz umut bağladığım Pino’nun da onlara katıldığını gördük 30 dakika maç yaptı 1.5 ay sakatlandı. Kısacası bu sene Allah Galatasaray taraftarına sabır versin…

1 yorum:

  1. başta rijkaard varken ben bu seneye çok daha iyi hazırlanmalarını bekliyordum fakat bunun nerdeyse tam zıttıyla karşılaştık ayrıca sen git takımın başına rijkaard ı getir sonra git kemer sıkma politikası uygula şaka mı yapıyor bunlar

    YanıtlaSil