Pages

1 Ağustos 2010 Pazar

Macaristan'da Zafer SC Yardımıyla Webber'in...


Formula 1'de sezonun 12. ayağı Macaristan'da koşuldu. Hungaroring'de toplam 70 tur üzerinden yapılan yarışta kazanan Red Bull'dan Mark Webber oldu. İkinci Ferrari'den Fernando Alonso olurken, yarışa ilk cepte başlayan Sebastian Vettel ise üçüncülükle yetindi.

Yarışın daha çıkışında Alonso'ya geçilen Webber güvenlik aracının girişine fırsata çevirerek liderliği aldı. Geç pit yaparak Alonso ile farkı 24 saniye civarına çekti ve iyi bir stratejiyle 1. oldu. Şampiyonanın yeni lideri de artık Mark Webber. Vettel ise güvenlik aracı arkasında takip mesafesi hatası yapınca pitten geçme cezası aldı ve 3. olabildi. Şampiyona eski lideri Hamilton ise mekanik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Hemen hiç geçişin yaşanmadığı ve güvenlik aracı olayı ile bir nebze heyecan veren yarış sonunda yine yarışın galibini belirleyen faktör güvenlik aracı saçmalıkları oldu. Bu yıl "geçişler pitte değil pistte olsun" diye benzin ikmalini kaldıran FIA bir an önce bu güvenlik aracına da el atmalı. Güvenlik aracı girdiğinde pit yolu acil durumlar hariç kesinlikle kapanmalı ve araç, lideri arkasına almadan piste çıkmamalı. Çünkü bu yıl artık üst üste gelmeye başlayan bu sorunlar yüzünden bazı pilot ve takımlar haketmedikleri galibiyetler alırken (bugunku webber gibi) bazılarına da Alonso gibi deyim yerindeyse hep patlıyor ..

1 yorum:

  1. artık güvenlik aracının gireceğini duyunca pilotlar otomatik olarak pit e yöneliyorlar buna kesin çözüm bulunmalı

    YanıtlaSil