Pages

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Doktor'un Yeni Motoru DUCATİ !!!


Ve beklenen oldu. Moto GP'nin yaşayan efsanesi "Doktor" lakaplı Valentino Rossi, gelecek sezon Yamaha'dan ayrılıp Ducati takımı adına yarışacağını açıkladı.

2004 yılında Honda'dan geldiği Yamaha takımıyla 4 Moto GP şampiyonluğu yaşayan İtalyan pilot, önümüzdeki 2 yıl boyunca Ducati'nin koltuğunda oturacak. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rossi "Evet, gelecek yıldan itibaren 2 yıl boyunca Ducati adına yarışacağım. Bu benim için yeni bir meydan okuma. Ve sanırım çok ilginç olacak" diye konuştu. Yamaha hakkında ise "Görünüşe göre artık bana ihtiyaçları yok" şekline konuşan Rossi, "Bence Yamaha'daki işim bitti. Takımdaki durum 2004'ten beri çok değişti. M1 belki de Moto GP’nin en güçlü motosikleti. Ayrıca Yamaha'nın harika sürücüleri var" ifadelerini kullandı. Bu ifadeler efsanenin Yamaha'dan kırgın mı ayrılıyor şeklinde sorular sorulmasına sebep oldu.



Yamaha'nın Rossi'yi kaybetmesiyle büyük bir seyirci desteğini de yitireceği kesin. Çünkü Moto GP'de Rossi'nin yarışmadığı yarışların bile ratinginin ciddi bir biçimde azaldığı biliniyor. Benim gibi bir çok yarışsever Doktor neredeyse o takımı destekleyecektir. Yani önümüzdeki yılın en popüler takımı tartışmasız Ducati olacak. Umarım Rossi yeni takımıyla da şampiyonluğa ulaşır.

Rossi dışında eski Dünya Şampiyonu Avustralyalı Casey Stoner da Ducati'den Honda'ya geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder