Pages

15 Ağustos 2010 Pazar

Eskişehir'de Sessiz ve Karanlık Gece : 0-0


Eskişehirspor Spor Toto Süper Ligi ilk maçında evinde ağarladığı Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Yaklaşık 16000 seyircisi önünde oynamasına karşın çok fazla etkili olamayan Es Es'in bir kaç cılız atağı da kaleci Serdar tarafından önlendi. Maçın hemen başında jeneratör patlaması sonucu stad ışıkları gitti. 15 dakikalığına karanlığa bürünen Atatürk Stadı'nı Eskişehirspor taraftarının telefon ve çakmaklarıyla yaptığı müthiş şovlar aydınlatırken tezahüratlarlada stad yerinden oynadı.

Maçı kısaca değerlendirecek olursak, Eskişehirspor'da bazı oyuncular lige hiç hazır değil. Özellikle büyük umutlar beslenen Batuhan sahada 90 dakika boyunca yürüdü. Ne bir pres ne de etkili bir pozisyon içine giren Batuhan'a Rıza Hoca nasıl dayandı anlayamadım. Biz tribünde fıtık olduk. Bir şeyler yapmaya çalışan nadir oyunculardan Jaycee'yi çıkarması da ayrı bir gariplikti. İlk yarıda etkili olamayan Burhan'ın yerine Erkan oyuna girdi ve sağ kanadı canlandırdı. Ama takımın en iyisi tartışmasız yeni transfer Pele idi. Sahada kalite farkıyla sırıtan orta saha oyuncusu müthiş enerjisi, akıl dolu oyunu yönlendirmesi ve kazandığı kritik toplarla herkesi kendisine hayran bıraktı. Eee bi adam boşuna Inter ve Porto'da oynamaz tabii.

Gelelim Gençlerbirliği cephesine. Eskişehir'e beraberliğe gelen Gençlerbirliği sağlam bir savunma uyguladı. Zaten maçın 15 dakikasını yerde yatarak ve zaman yiyerek geçiren Gençler'in oyunu yavaşlatmasına hazır görünmeyen Eskişehirliler de engel olamayınca zevksiz bir mücadele izledik. Gençlerbirliğinde iyi olan isimler ise Harbuzi ve Hurşid'di.

Ligin ilk maçından akıllarda kalanlar ise geçen sene açık tribünü kapatacağını söylemesine rağmen kapatmayan yönetimin mağruz kaldığı protestolar ve 15 dakikalığına taraftar şovuna dönüşen elektrik kesintisi oldu.

1 yorum:

  1. Maçin nasil geçtini bilmiyorum ama kısa özetten gördügüm kadarıyla saha işiklandirmalari kapanınca taraftarin yaptiği showlar çok iyiydi.Bi an taraftarin ışıklandırmayı kasıtlı kapattığını bile düşündüm:D..buradan eses taraftarina ligimize renk kattıklari için teşekkür ediyorum,kayseri taraftari olarakta açikcasi birazda kıskanıyorum....

    YanıtlaSil