Pages

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Şimdi Isındık İşte : 65-56


2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda oynanan 2. günün son maçında A Milli takımımız, Rusya'yı 65-56 mağlup ederek 2. maçından da galibiyetle ayrıldı. Maça savunmasıyla damga vuran millilerimiz Ruslar'ı sadece 56 sayıda tuttu.

Ankara'da seyircinin de desteğiyle coşan millilerimiz çok iyi mücadele etti. Millilerimizde Hidayet 14, Ersan ve Ömer 10'ar, Semih ve Ender de 9 sayıyla mücadele etti.

Fildişi galibiyetinden sonra şampiyona rotsaını belirleyecek maçta Rusya'yı deviren milliler gruptan avantajlı çıkma pozisyonuna geldi. Bence de yarın Yunanistan ile liderlik maçına çıkacağız ve kazanan 1. kaybeden ise grubu 2. bitirecek gibi. Ama bu mücadele ile seyirci desteğimizle de güçlü Yunanlılar da yenilmez değil.

Gurubumuzdaki diğer maçlarda ise Yunanistan Porto Riko'yu 83-80, Çin de Fildişi'ni 83-73 mağlup etti.

Dünün en çekişmeli maçı da Almanya ile Sırbistan arasında oynandı. 2 uzatma sonucu Almanya Sırbistan'ı 82-81 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.




ABD ise yola dolu dizgin devam ediyor. Slovenya'yı yine farklı geçtiler: 77-99

Günün diğer gruplardaki toplu sonuçları ise şöyle:

A Grubu:

Ürdün 65-79 Angola
Sırbistan 81-82 Almanya
Arjantin 74-72 Avustralya

B Grubu:
Slovenya 77-99 ABD
Hırvatistan 75-54 İran
Brezilya 80-65 Tunus

D Grubu:
Litvanya 70-68 Kanada
Lübnan 59-86 Fransa
İspanya 101-84 Yeni Zelanda

3 yorum:

  1. Niyeyse içimden bir ses bu turnuvada final oynayacagımızı söyluyor :):) KAdromuza baktıgımız zaman barıs dısında herkes bı sekılde katkı cok onemlı katkılar saglıyor. Yanı bu kadro derınlıgı bızı fınale tasıyabılır. ABD'nın gruplardan sonra bır takıma kesınlıkle yenılecegını ıddaa edıyorum. O yuzden bızım bu turnuvayı kazanmamamızda ya da fınal oynamamamız ıcten bıle deıl. Son söz de Hidayet için. Suphesız sız kı bu takımın en onemlı oyuncusu Hido. O yuzden onun artık daha ıyı seyler yapması lazım. Ne bılıym bı macı sırf hıdo sayseınde kazanabılmelıyız mesela 30 35 sayı atarak :):) dun 2. yarıda ben o ısıgı gordum guvenıyoz sana kaptan :):)

    YanıtlaSil
  2. ben bu maçta maça yüreğimizi koyarsak nasıl savunma yapabileceğimizi gördüm bu savunma bizi baya üst sıralara taşıyacaktır fakat hucüm ederken yeteri kadar varyasyonlu hucüm ettiğimizi düşünmüyorum hiç pas bile veremeden geriye sadece 6-7 saniye kaldığı anlar oldu. buna bir çözüm bulmalıyız

    YanıtlaSil
  3. Bu hücuma başlayamama olayı zaten yıllardan beridir süregelen bir sorun. Bir de iyi baskı yapan guardlara sahip takımlara karşı oynarken bu bizi daha da sıkıntıya sokacak. Yunanistan da bu takımlardan bi tanesi Diamantidis ve Spanoulis ilerde iyi basan guardlar. Allah'dan Papaloukas yok. Ama biz de zaten savunma takımıyız. Savunmadaki mücadelemiz sayesinde Yunanlıları da 50'li olmasa bile 60'lı sayılarda tutabilirsek kazanırız.

    YanıtlaSil