Pages

6 Ağustos 2010 Cuma

UEFA'da Rakipler Belli


UEFA Avrupa Ligi Play off turu'nda takımlarımızın rakipleri belli oldu. Galatasaray Ukrayna'nın Karpaty Lviv, Fenerbahçe Yunanistan'dan PAOK, Beşiktaş Finlandiya'lı Helsinki, Trabzonspor ise İngiliz Liverpool ile eşleşti.

Galatasaray'ın rakibi Karpaty Lviv adını ilk kez duyduğumuz bir takım. Ukrayna futbol ekolünün temsilcisi olduğu için hafife alınmamalı. "Yeşil Aslanlar" lakabıyla tanınan klüp maçlarını 28000 kişilik bir stadda oynuyor. (Sami Yen 22500 kişilik). Ancak Galatasaray'ın rakibini ciddiye alması halinde turu rahat geçeceğine inanıyorum.

Fenerbahçe'nin Yunanlı rakibi PAOK Selanik şehrinin takımı ve maçlarını 28700 kişilik bir stadda oynuyor. Ayrıca Yunanistan'ın Olympiakos ile birlikte en ateşli taraftarına sahip takımı. Özellikle Yunanistan'daki Olympiakos maçlarında iç sahada olaysız maçları yok denecek kadar az. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Ajax'a 1-1 ve 3-3 ile yenilmeden elendiler. Fenerbahçe'nin tur şansı bence çok zor. İlk maç da deplasmanda ve Fener çok formsuz. Ama her zamanki şansı yanlarında olursa yenilmeden 2. maça gelebilirlerse şansları olabilir.

Beşiktaş'ın rakibi Helsinki ise Finlandiya ekibi. Bana göre en kolay rakip olan Fin temsilcisinin belli bir futbol ekolünden gelmiyor oluşu avanyaj. Maçlarını 10000 kişilik bir statta oynayan Helsinki,Quaresma'lı Guti'li bir Beşiktaş'a rakip olamaz. Tabi her zaman dediğim futbol ciddiyetini takınması lazım.

Trabzon ise çekebileceği en güçlü takımı buldu ve çekti. İngiliz futbolunun en büyüğü Liverpool'u tanıtmaya gerek yok. Maalesef Trabzon'un tur şansı bence mucizelere bağlı. Tüm takımlarımıza başarılar dileyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder