Pages

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Niang Gideeeerrr, GIGNAC Gelir...


Mamadou Niang'ı Fenerbahçe'ye satan Marsilya Niang'ın boşluğunu Toulouse'un santforu Andre-Pierre Gignac'la dolduracak.

Niang transferinde tok satıcıyı oynayarak Fener'den istediği kopartan Marsilya 31 yaşındaki Niang'ı gönderip yerine 24 yaşındaki Fransa Ligue 1'in en iyi golcülerinden Gignac'ı alıyor. Fenerbahçe'nin Fransa'da forvet arayışları sürerken blogda "Fransa doğru adres ama bir türlü en iyisini göremediler. Toulouse'lu Andre-Pierre Gignac Fenerbahçe'nin alabileceği en iyi golcü" şeklinde yazmıştım. Onu Marsilya gördü ve yaşlı Niang'ın yerini hem daha genç hem de daha iyi bir golcüyle belki de daha bile ucuza doldurdu.

Fransa Ligue 1'i çok yakından takip eden birisi olarak bu sene Arsenal'e transfer olan Marouane Chamakh ile birlikte ligin en iyi golcüsü olan Gignac geçtiğimiz sezonu 11 golle tamamlamış ondan önceki yıl da 24 golle gol kralı olmuştu.



Niang kesinlikle kötü bir transfer değil. Ama 31 yaşında ve siz adamla 4 yıllık çok iyi şartlarda bir kontrata anlaşıyorsunuz. Bu performansını yaşından dolayı bence 1 en fazla da 2 yıl sürdürecek olan Niang, kapı gibi kontratına da güvenerek veteran yıllarında alacağı paraya bakacak ve kendisini çok zorlamayacaktır. Ancak benzer bir ücretle alınabilecek Gignac, 24 yaşında olması ve futbolunu günden güne geliştirmesiyle uzun yıllar faydalanabilinecek ve satıldığında da ciddi gelir kazanabilinecek bir isimdi. Kendisinin Fransa Milli takımında da yer aldığını ve son skandaldan sonra takımın direk oyuncusu olmasını beklediğimi de hatırlatayım.

4 yorum:

  1. henüz böyle bir transfer yok, Nice in golcüsü Loic Remy i aldılar...

    YanıtlaSil
  2. Bu transfer henüz gerçekleşmedi. Marsilya sportif direktörünün açıklaması vardı Toulouse ile görüşüyoruz şeklinde. Ama dediğin gibi Remy'i aldılarsa ya klüp ile ya da Gignac ile anlaşamamışlardır.

    YanıtlaSil
  3. Nurhan utanmıyomusun yalan hbr yapmaya.Yakıstımı sana bu...:D

    YanıtlaSil
  4. Yalan haber değil kardeşimm yaaa biz adamı transfer etti demedik kizaten. Alacak dedik. Açıklama vardı Marsilya takımından. Demekki anlaşamamışlar başka adama yönelmişler.. Lütfen bizde yalan haber OLMAZZ...!!!

    YanıtlaSil