Pages

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Galatasaray Nefes Aldı :1-3


Spor Toto Süper Lig 3. haftasında Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor'u 3-1 yenerek kötü gidişe dur dedi. Galatasaray'ın golleri Baros, Volkan Yaman (kk) ve Servet'ten gelirken Es Es'in tek sayısı Vucko'dan geldi.

Bu sezona kabus gibi başlayan ligde 2 de 0 çeken ve Avrupa Kupasından da elenen Galatasaray milli maç arasından önce çok önemli bir 3 puan aldı.

18 bin kişi önünde oynanan maça Galatasaray İvesa'nın hediyesiyle 1-0 önde başladı. Daha sonra seyircisinin desteğini ardına alan Es Es Galatasaray kalesine yüklendi ve Ufuk'un hatasıyla da golü buldu. Dünkü maç futbol kalitesi açısından kötü mücadele yönünden ise iyiydi. Galatasaray kalitesiz ve hazır değil ancak bu maç son şansları olduğu için, Eskişehir'de taraftarının iteklemesiyle oldukça iyi mücadele ettiler.

Galatasaray'da Elano maça 11 başladı ama sahada ruh gibi gezindi. Kafası Galatasaray'da değil. Bu sene keşke gitseydi çünkü çok para alıyor ama bu haliyle hiç bir yararı olmaz takıma. Baros ve Arda arada bir iki kıpırdansa da onları da beğenmedim. Ayhan sadece seyirciyi tahrik etmekle uğraştı. Neill basit top kayıplarıyla şaşırttı. Servet ise dün akşam iyiydi. Gol attığı için değil yerinde kritik toplara iyi müdahaleleri vardı. Ufuk golde hata yapsa da üzerinde durulmalı. fiziği çok iyi ve Sezer'in bir şutunu çok iyi çıkardı.



Eskişehirspor cephesine gelince sahanın en iyisi yine Pele'ydi. Genç oyuncu oyunu çok iyi yönlendiriyor. Bunu canlı izlerken daha iyi farkediyoruz. Vucko, Burhan, Tello da takımın diğer iyileriydi. Batuhan deyim yerindeyse döküldü. Zaten maçın sonlarına doğru da seyircinin yoğun protestosuna uğradı. İvesa ise gününde değildi. Konya maçından sonra bu maçta da hatalı gol yedi. Rıza Hoca ise tam bir hayal kırıklığıydı. Maça tek forvet başladı ki Es Es tek forvet oynamaya alışkın değil. Batuhan'ı bu formsuzluğuyla 90 dakika sahada tuttu, Jaycee'yi oyuna almadı. Maçın iyilerinden Tello ve Burhan'ı çıkardı. Biz bi ara herhalde sıra Pele'de dedik. Zaten maç sonu Rıza da istifaya davet edildi. Es Es in maçları da zor. Üst üste Bursa ve Sivas maçlarından da puan alınamazsa dibe demir atar.

Sonuç olarak Galatasaray iyi oynamadan kendisi için hayati bir 3 puanı aldı. Ama bu galibiyet bence Galatasaray için kötü oldu. Çünkü bazı eksikliklerin üzerini örttü. Takımın sonu hayır olsun.

NOT: Maç öncesi saygı duruşu esnasında sessizlikten faydalanan UltrAslan'ın toplu bir biçimde Es Es taraftarına küfür etmesi tam anlamıyla saygısızlık ve terbiyesizlikti. UltrAslan'a yakışmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder